Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США охоплені акціями протесту через скасування права на аборт

США охоплені акціями протесту через скасування права на аборт

Категорія: Політика, Суспільство
США охоплені акціями протесту через скасування права на абортУ США 25 червня відновилися протести проти рішення Верховного суду про відміну конституційного права на аборт. Головними гаслами були «Не твоя матка - не твій вибір» та «Вони не можуть контролювати наші тіла».
 
Тепер питання переривання вагітності вирішуватиметься на рівні кожного зі штатів. «Конституція не дає права на аборт, і право регулювати аборти повертається народу та його обраним представникам», - йдеться у заяві суду.

Очікується, що аборт стане нелегальним у низці штатів вже найближчим часом. Дев'ять із них заборонили цю процедуру в день оприлюднення ухвали Верховного суду - Юта, Південна Дакота, Вісконсін, Міссурі, Оклахома, Арканзас, Луїзіана, Кентуккі та Алабама.

Хоча у всіх штатах існують винятки із законів для абортів за медичними показниками, у більшості з них переривання вагітності при зґвалтуванні або інцесті буде заборонено. У 20 штатах та окрузі Колумбія аборти залишаться дозволеними.

Президент США Джо Байден назвав рішення Верховного суду трагічною помилкою. Він закликав Конгрес відновити право на аборти на федеральному рівні та пообіцяв, що це питання буде винесене на голосування на проміжних виборах у листопаді цього року.