Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Макрон заявив, що Росія не повинна перемогти в Україні

Макрон заявив, що Росія не повинна перемогти в Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Макрон заявив, що Росія не повинна перемогти в Україні Президент Франції Еммануель Макрон на прес-конференції за підсумками саміту G7 заявив, що Росія не повинна перемогти в українському конфлікті.

«Росія не може і не має перемогти. Наша підтримка Україні та наші санкції проти Росії триватимуть стільки, скільки потрібно, з необхідною інтенсивністю протягом наступних тижнів та наступних місяців», — наголосив французький лідер.

При цьому Макрон висловив сподівання, що конфлікт в Україні завершиться до кінця 2022 року. Політик запевнив, що Франція продовжуватиме допомагати Україні зброєю, додавши, що озброєння його країни призначені виключно для допомоги у захисті територій України.

Раніше міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню заявив, що Україна отримає «значну кількість» бронетранспортерів, які, за його словами, необхідні українській армії «для швидкого переміщення районами, які перебувають під обстрілом супротивника».
 
Крім бронемашин для перевезення особового складу Україна також закупила у Франції протикорабельні ракетні комплекси Exocet.