Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Україна та Туреччина продовжують розробку проекту заводу з будівництва Bayraktar ТВ2

Україна та Туреччина продовжують розробку проекту заводу з будівництва Bayraktar ТВ2

Категорія: Головне, Політика
Україна та Туреччина продовжують розробку проекту заводу з будівництва Bayraktar ТВ2 Україна та Туреччина продовжують роботу над проектом з будівництва заводу з виробництва дронів Bayraktar ТВ2 в Україні, заявив голова Міноборони України Олексій Резніков.

«Досягнуто принципових домовленостей щодо будівництва спільного заводу з виробництва безпілотників Bayraktar ТВ2 в Україні. Наразі триває робота щодо узгодження деталей програми між оборонними відомствами України та Туреччини, і ми продовжуємо роботу над реалізацією проекту з будівництва заводу. Це плани середньострокової перспективи. І вони будуть реалізовані», – написав Резніков на своїй сторінці у соцмережах.

За його словами, «плани України з придбання Bayraktar ТВ2 також масштабні, починаючи з 24 лютого українським військовим передано до 50 ударних БЛА, ще кілька мають надійти в липні».

Раніше турецька компанія Baykar, яка виробляє безпілотники Bayraktar TB2, заявила, що безкоштовно відправить в Україну три такі апарати, відмовившись від грошей, зібраних у рамках краудфандингової кампанії.