Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Найкращі способи укріплення берега

Найкращі способи укріплення берега

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Найкращі способи укріплення берега Будь-яка берегова лінія водойми з часом має властивість руйнуватися під впливом зовнішнього середовища. Створити естетично привабливий вигляд прибережної зони, зберегти її цілісність, підтримувати красу можна за допомогою зміцнення берега. Ефективне та надійне берегозміцнення безпосередньо залежить від правильно обраного способу, що визначається особливостями ґрунту, ландшафтом та типом водойми.


Актуальні та затребувані методи зміцнення берега

Тема берегоукріплення актуальна як для природних та декоративних ставків, так і для річок, де відбувається сповзання ґрунту та сильне розмивання кордонів. Комплексне зміцнення берега можливе різними способами. Найпоширенішими та найкращими є:

  • Зміцнення берега бетоном. З певною періодичністю міцні плити з бетонної суміші встановлюють уздовж берегової лінії утворюючи шпунтовий каркас. Технологія забезпечує високу стійкість до корозії, витримує множинні цикли заморожування та інтенсивні навантаження.
  • Зміцнення дубом. Екологічний, якісний метод з використанням дубових паль, що характеризується швидкістю виконання робіт. Такий благоустрій зазвичай проводиться на об'єктах із невеликою глибиною, помірним рівнем підйому води.
  • Зміцнення берега бетонним шпунтом. Передбачає глибоке занурення паль у ґрунт, вимагає залучення спеціальної техніки. Перевага цього методу полягає у високій водонепроникності - замулювання зазорів за короткий період часу та герметичність плит.

Найкращі способи укріплення берегаУ процесі будівництва застосовуються виключно якісні матеріали: натуральний дуб і міцний бетон. Ідеально підходять для річок, озер, будь-яких типів водойм різної площі та форм. Залежно від конкретної місцевості зміцнення може бути виконано з одного боку чи кількох.


Особливості вибору оптимального способу зміцнення

Найчастіше замовляють роботи залізобетонних конструкцій, дубових паль. Також поширений ефективний метод георешітки, що надійно підтримує укоси від обвалу. Кожна технологія має свої переваги та особливості, але їх поєднує одне — складність комплексу заходів, які потребують професійного підходу.

При проектуванні берегоукріплювальних робіт враховуються:

  • ґрунтові властивості;
  • берегова схильність;
  • основні характеристики водойми, близькість розташування до споруд, частота хвиль, перебіг та багато іншого.

Виконная укріплення берегів необхідно довіряти фахівцям, які знають свою справу. Адже лише фахівці зможуть грамотно спланувати та якісно виконати різні елементи. Сайт компанії допоможе визначитися з найкращим варіантом зміцнення для гарного та надійного благоустрою берега.