Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Синекура для "знедолених": депутати вдвічі підняли собі зарплату

Синекура для "знедолених": депутати вдвічі підняли собі зарплату

Категорія: Позиція » Статті » Політика
Синекура для "знедолених": депутати вдвічі підняли собі зарплатуБезсоромність українських політиків завжди вражала своїм розмахом, причому грішила нею як стара формація, так і тепер - «молода команда». Їх не зупиняє ніщо: ані війна, ані розруха, ані дірява скарбниця, ані зубожілі громадяни. Куди важливіше поживитися самим, доки є така можливість.
 
9 липня Верховна Рада прийняла зміни до державного бюджету, якими збільшила його видатки на 80,9 мільярда гривен. Ці гроші надійшли у вигляді допомоги від західних партнерів, а також різних позик, і мали піти на соціальні потреби. Однак насправді все сталося як завжди.

18 липня у парламенті зареєстрували проєкт постанови №7561 «Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України». Його авторами виступили спікер Ради Руслан Стефанчук, його перший заступник Олександр Корнієнко, віце-спікер Олена Кондратюк, глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, а також депутати від різних політсил.

І вже наступного дня ВР віддала 308 голосів за те, щоб отримані кошти можна було виділити у тому числі на виплату народним депутатам... надбавок. Скоріше за все, мова йде про таке поняття, як «інтенсивність праці», що може сягати 100% посадового окладу. Тобто якщо зараз звичайний парламентар отримує 24 810 грн, то тепер сума виросте до 49 620 грн!

Ні, ну а що ви хотіли? Народний депутат - найбільш незахищена в Україні категорія населення, яка потребує суттєвої і постійної підтримки держави. Примітно, що вперше вони намагалися протягнути аналогічну постанову ще до війни - 17 лютого, але її не підписав президент. А що Володимир Зеленський скаже цього разу?