Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Великій Британії анонсували контрнаступ ЗСУ

У Великій Британії анонсували контрнаступ ЗСУ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Великій Британії анонсували контрнаступ ЗСУ Глава зовнішньої розвідки Великобританії MI6 Річард Мур анонсував контрнаступ Збройних сил України (ЗСУ). За його словами, можливість для цього може з'явитися за кілька тижнів. Свою думку він висловив у ході виступу на щорічному безпековому форумі Аспенського інституту в США.

Мур висловив упевненість у тому, що російська армія «скоро видихнеться», оскільки найближчими тижнями їй все важче підтримуватиме чисельність особового складу та підвозитиме матеріальні кошти.

«Так чи інакше їм (російським військам) доведеться взяти паузу, а це дасть українцям можливість завдати удару у відповідь. Їхня мораль, як і раніше, висока, і вони починають отримувати все більше відмінних озброєнь», — сказав він.

Глава MI6 також наголосив, що Україна здатна здобути перемогу у конфлікті з Росією. Він додав, що про це Київ нагадає Європі, яка зазнає тиску на тлі енергокризи, продемонструвавши здатність наносити контрудари.

Раніше радник глави офісу українського президента Володимира Зеленського Олексій Арестович заявив, що для переходу українських військ до контрнаступу потрібні броньовані машини. Він також визнав, що російська армія перевершує ЗСУ за чисельністю піхоти, посадженою на бронетехніку, та артилерією, яка її підтримує.