Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В РФ впав курс рубля

В РФ впав курс рубля

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Гроші
В РФ впав курс рубля У ході торгів на Московській біржі курси долара та євро несподівано почали зростати. З 12 години вони додали по два рублі, свідчать дані майданчиків.

Станом на 12:57 долар торгувався близько 58,41 рубля. Євро піднімався дро понад 59 рублів. Востаннє такі рівні було зафіксовано тиждень тому, після чого російська валюта незмінно зміцнювалася.

Імовірною причиною падіння курсу рубля можуть виявитися валютні інтервенції, про які раніше попереджала російська влада, а також наближення до кінця податкового періоду.

Нинішній рівень російської валюти обумовлений суттєвим торговим профіцитом, який виник через західні санкції та різке обмеження імпорту. Така ситуація призводить до значних втрат бюджету, а також зниження конкурентоспроможності російських підприємств, чия продукція стає надто дорогою.

Наприкінці червня міністр фінансів Антон Силуанов пояснив, що зміцнення курсу на десять рублів по відношенню до долара приносить понад трильйон рублів збитків. У умовах уряд може почати витрачати кошти на стримування курсу.

Противником регулювання залишається голова Центробанку Ельвіра Набіулліна. На її думку, інтервенції призведуть до перекосу ситуації та у перспективі лише збільшать проблеми. Проте впоратися з міцним рублем у ринковий спосіб поки що не виходить, і російська валюта залишається на небезпечних рівнях.