Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Габаритні ліхтарі для вантажівок

Габаритні ліхтарі для вантажівок

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Габаритні ліхтарі для вантажівок Більш ніж добове знаходження габаритної фури в дорозі – процес складний і відповідальний. Низько маневрений рух здійснюється як вдень, так і вночі. Погодні умови часто стають перешкодою в дорозі. Як з усім цим впоратися і максимально убезпечити пересування? Габаритні ліхтарі для вантажівок чітко позначають зовнішній контур транспортного засобу, роблять його добре видимим на трасі. Це сприяє нормальному руху вдень, вночі і в негоду. Візуально позначити машину є основною функцією габаритних освітлювальних приладів.


Наскільки важливо правильно підібрати тип освітлення для вантажних машин, зрозуміло з ряду перерахованих причин. Це цілодобове пересування, велика вага і габарити транспортного засобу, низька маневреність машини, непередбачуваність погодних умов.


Габаритні вогні дивитись тут https://autofurnitura.com/ua/shop/svetotekhnika/gabarity є ще й паркувальними сигнальними елементами. Передня, задня, бічні частини автомобіля – місця для розміщення такого типу вогнів. Відповідно до кольорової мнемоніки автомобільного освітлення для позначення небезпеки використовується червоний колір. Вогні відповідного кольору монтуються ззаду, щоб стати попереджувальним сигналом для водіїв, які прямують за вантажним авто. Білі вогні символізують нейтральність і розміщуються спереду. Жовтий попереджувальний колір займає бічну позицію.

Максимальна комплектація та справний стан освітлювальних пристроїв – обов'язкова умова їх експлуатації. Тільки так стає можливим повноцінне забезпечення освітлення дорожнього простору в темний час доби. Коли позначені габарити вантажної машини, то для учасників дорожнього руху стає зрозумілим напрямок руху автомобіля. Габаритні ліхтарі для вантажівок як своєрідний попереджувальний елемент ефективні в забезпеченні безпечного руху. Коли в США вперше встановили на машини габарити (1968 рік), то було зафіксовано різке зниження аварійності на дорогах.


За своєю конструкцією ліхтарі бувають рефлекторні, комбіновані. Застосовуються і пристрої з лінзою Френеля. Відображачі в таких приладах відсутні. Світло, що потрапляє на лінзу, формується нею в промінь. Складовими рефлекторного ліхтаря є віддзеркалювачі і розсіювач. Комбінований об'єднує в собі два розглянуті типи: лінзи Френеля і віддзеркалювач.

Організувати джерело світла задніх вогнів – функція світлодіодів або ламп розжарювання. Актуальними вважаються світлодіоди. Прилади економлять енергію і експлуатуються 100 000 годин. Великою перевагою світлодіодів стала швидкість їх спрацювання. Якщо для стандартної лампи для включення знадобиться 200 мілісекунд, то світлодіодна включиться за 1 мілісекунду. Можливість швидко побачити маневри вантажівки дають шанс своєчасного більш точного реагування на ситуацію, що склалася.

Компанія «Комтранс Україна» – це професійна консультація і допомога у виборі потрібного комплекту джерела світла і виду фар для вантажних машин, напівпричепів і причепів.