Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У США запропонували запровадити санкції за покупку Китаєм російської нафти

У США запропонували запровадити санкції за покупку Китаєм російської нафти

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У США запропонували запровадити санкції за покупку Китаєм російської нафти Американські сенатори від Республіканської партії закликали запровадити санкції проти страхувальників танкерів, які перевозять паливо з Росії до Китаю. Про це повідомляє Bloomberg.

Авторами ініціативи стали Марко Рубіо, Рік Скотт та Кевін Крамер. Згідно із законопроектом, будь-яка організація, яка сприяє операціям на постачання російської нафти або зрідженого газу до Китаю, має зіткнутися «з серйозними наслідками». При цьому передбачається, що ці заходи можуть торкнутися, зокрема, китайських державних компаній.

На думку Рубіо, купуючи російські енергоносії, Пекін підтримує дії Росії в Україні.

У травні Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон розкрив щоденний прибуток Росії від продажу енергоносіїв за кордон. За його словами, експорт нафти та газу приносить Москві 800 мільйонів євро на день.

Раніше повідомлялося, що розмір знижки для Китаю на російську нафту ESPO у порівнянні зі схожими сортами інших постачальників становить 10-12 доларів за барель. Російські сорт продається приблизно на 10 відсотків дешевше, ніж бразильські Lula та Sapinhoa, з урахуванням витрат на транспортування.