Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Санкції в дії: «АвтоВАЗ» запропонував співробітникам звільнятися

Санкції в дії: «АвтоВАЗ» запропонував співробітникам звільнятися

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Санкції в дії: «АвтоВАЗ» запропонував співробітникам звільнятися Підприємство «АвтоВАЗу» у російському Іжевську запропонувало співробітникам звільнитися добровільно, пообіцявши їм у цьому випадку виплати обсягом 12 мінімальних розмірів оплати праці (МРОП) або п'яти середніх заробітних плат. 

Також робітникам пообіцяли допомогу з працевлаштуванням на інших підприємствах, у тому числі оплату перенавчання професіям, які потрібні на ринку праці в Іжевську та Удмуртії.

Співробітникам передпенсійного віку підприємство має намір посприяти при виході на дострокову пенсію з одноразовою виплатою семи середніх зарплат, а відпустку з догляду за дитиною завод готовий продовжити до кінця 2023 року або до досягнення нею віку чотирьох років.

У «АвтоВАЗі» наголосили, що масових скорочень персоналу не планується, всі звільнення будуть проведені виключно у добровільному порядку. У планах у виробника також виробництво нового автомобіля в Іжевську та розвиток штампувального та пластикового виробництва компонентів у рамках програми імпортозаміщення.

Водночас портал «Дром» з посиланням на скани документів, що є в редакції, стверджує, що голова ТОВ «Лада Іжевськ» Денис Носов вже підписав накази, що регламентують звільнення персоналу в період до 31 серпня. Звільнення можливі або за згодою сторін із виплатою від п'яти до семи середньомісячних окладів, або у зв'язку з переведенням до іншого роботодавця.