Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЄС ввів санкції проти Януковича та його сина

ЄС ввів санкції проти Януковича та його сина

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ЄС ввів санкції проти Януковича та його сина Щодо колишнього українського президента Віктора Януковича та його сина Олександра в ЄС запроваджено нові санкції, повідомили у Раді Європейського союзу.

«Рада додала проросійського колишнього президента України Віктора Федоровича Януковича та його сина Олександра Вікторовича Януковича до списку осіб, організацій та органів, щодо яких застосовуються обмежувальні заходи», – цитує заяву ЄС ТАРС.

У документі йдеться, що санкції запроваджуються за роль Януковичів у «у підриві чи уявленні загрози територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України», а також стабільності та безпеки країни. У випадку ж із сином Януковича санкції запроваджуються і за «проведення угод із сепаратистськими угрупованнями на Донбасі України».

Документ опублікований в офіційному журналі, це означає, що рестрикції набувають чинності негайно. Вони мають на увазі заборону на в'їзд до ЄС та заморожування активів на території ЄС у разі їх наявності.

Нагадаємо, стосовно Януковича порушено кілька кримінальних справ. У серпні 2021 року київський суд дозволив розслідування проти Януковича за звинуваченням у тяжких злочинах, у тому числі «навмисних вбивств» у центрі Києва у лютому 2014 року.

В Україні Януковича також звинувачують у держзраді, хоча насправді його незаконно усунули від влади у лютому 2014 року.