Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Київ хоче 750 мільярдів доларів для відшкодування збитків від агресії РФ

Київ хоче 750 мільярдів доларів для відшкодування збитків від агресії РФ

Категорія: Головне, Політика
Київ хоче 750 мільярдів доларів для відшкодування збитків від агресії РФДля відшкодування збитків в результаті агресії РФ Україні потрібно 750 мільярдів доларів. Про це йдеться у звіті Київської школи економіки, опублікованому на сайті.

Таку суму, необхідну на відновлення, назвав і прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. За підрахунками фахівців, економічні втрати України становили 108 мільярдів доларів.
 
Однак для того, щоб «відновити краще, ніж було» за принципом Всесвітнього економічного форуму, потрібно щонайменше 185 мільярдів доларів. З них 75 мільярдів українці мають намір витратити на будівництво житла, близько 42 — на інфраструктуру, частину, що залишилася, — на сільськогосподарські та промислові потужності.

Раніше Шмигаль заявив, що військові витрати України зросли вдесятеро після початку війни - з 13 мільярдів гривень (близько 440 мільйонів доларів) до 130 мільярдів гривень на місяць.
 
Він додав, що в країні значно зросли витрати на соціальні виплати, відновлення зруйнованої інфраструктури та переміщених осіб.