Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » До Росії в'їхала рекордна кількість трудових мігрантів

До Росії в'їхала рекордна кількість трудових мігрантів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
До Росії в'їхала рекордна кількість трудових мігрантів На заробітки до Росії приїхало 3,12 мільйона іноземців у другому кварталі, що на третину більше за минулорічний показник. Також це рекорд, як мінімум, за останні 6 років, підрахувала FinExpertiza. 

У половини всіх трудових мігрантів (1,54 мільйона), які в'їхали в країну, узбецьке громадянство, близько третини припало на уродженців Таджикистану (952 тисячі осіб, або 30,5 відсотка).

Близько 40 відсотків приїжджих зупинилися в Москві та Підмосков'ї (1,24 мільйона осіб), у Санкт-Петербурзі та Ленобласті зареєструвалося 385,7 тисяч осіб. Також мігрантів особливо залучають Краснодарський край, Іркутська та Свердловська області. Найменш підходящим для роботи іноземці визнали Ненецький автономний округ.

Мінімальний приплив іноземної робочої сили фіксувався у другому кварталі 2020 року, що було пов'язано насамперед із карантинними обмеженнями. Тоді до країни приїхало лише 330 тисяч трудових мігрантів, тобто вп'ятеро менше, ніж за другий квартал 2019 року. 
 
Така тенденція пов'язана зі зміцненням російського рубля.