Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Держдеп заявив про відсутність обмежень на видачу росіянам віз США

Держдеп заявив про відсутність обмежень на видачу росіянам віз США

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Держдеп заявив про відсутність обмежень на видачу росіянам віз США Заступник помічника держсекретаря США у консульських справах Джулі Стаффт заявила про відсутність обмежень на видачу росіянам американських віз.

Так, громадяни Росії можуть подати заяву на отримання візи в американських представництвах у всьому світі. При цьому Стаффт нагадала, що посольство США в Москві на даний момент не приймає заявки на візи через обмеження, запроваджені російською владою на його роботу.

Громадяни Росії можуть призначити прийом на подання заяви на отримання візи будь-якої категорії у будь-якій точці світу. І вони роблять це регулярно, ми це вітаємо

Представник Держдепу зазначила, що неповернення американською владою візових зборів під час зривів співбесід у консульських установах США за кордоном не є політикою щодо росіян. Йдеться про прийняті американською стороною норми, які стосуються всіх іноземців, наголосила вона.

США зарахували росіян, які бажають отримати американську візу, до так званих бездомних національностей (англ. Homeless Nationalities) ще в 2021 році. У такому разі заявники приписуються до консульства однієї чи кількох сусідніх країн.