Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: ціни на крупи та дитяче харчування в США показали максимальне зростання в історії

Bloomberg: ціни на крупи та дитяче харчування в США показали максимальне зростання в історії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Bloomberg: ціни на крупи та дитяче харчування в США показали максимальне зростання в історії Загальний рівень цін на продукти харчування у США підвищився на 10,9% порівняно з 2021 роком. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на Міністерство праці США.

Зазначається, що це стало найзначнішим стрибком із 1979 року. Зокрема, історичні рекорди зі зростання цін встановили супи, подорожчавши на 19,1%, крупи (16,8%), дитяче харчування (15%) та заморожені фрукти та овочі (10,6%).

Крім того, яйця в американських магазинах подорожчали на 38%, досягнувши максимуму з жовтня 2007 року, а вартість молочних продуктів збільшилася на 14,9%, оновивши рекорд червня 2004 року.

Видання зазначає, що завдяки зниженню цін на енергоносії рівень інфляції порівняно з попереднім місяцем знизився, проте через зростаючу вартість продуктів та орендної плати це не має сильного ефекту на життя американських споживачів. Особливо це стосується жителів США з низьким рівнем доходу, які витрачають на продукти більшу частину сімейного бюджету.