Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Україна вимагає від ЄС більше грошей: хто це нашіптує Києву?

Україна вимагає від ЄС більше грошей: хто це нашіптує Києву?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Україна вимагає від ЄС більше грошей: хто це нашіптує Києву?Як відомо, у ЄС немає єдиної думки щодо надання Україні чергового траншу фінансової допомоги на суму 8,8 мільярда євро.
 
У зв'язку з цим Володимир Зеленський вимагає розблокувати фінансову допомогу Україні, і в першу чергу звертається до Німеччини: «Країна, яка блокує фінансування, має терміново виправити цю проблему. Нам потрібні кошти в достатній кількості і без будь-якої бюрократичної тяганини», - сказав він.
 
Зрушення в цьому питанні всередині ЄС все ж таки є. Reuters із посиланням на джерела у німецькому уряді повідомляє, що 8 мільярдів євро Україні можуть виділити вже у вересні. Але суперечності залишаються: якщо Німеччина готова зробити свій внесок у загальну суму, то французи з італійцями утримуються.
 
Більше того, Берлін нібито наполягає на тому, щоб більша частина допомоги була оформлена у вигляді грантів, а не кредитів, але уряд Шольца не погоджується з тим, як пропонується розрахувати та структурувати гарантії щодо коштів, що виділяються.
 
Однак найсумніше в цій ситуації те, що Україна остаточно стала на шлях держави-утриманки, якій потрібно все більше й більше грошей від «спонсорів». До речі, а чи не США чи з Великобританією підштовхують Володимира Зеленського до того, щоб він тиснув на ЄС і вимагав від нього «розуміння», вираженого у мільярдних сумах? Адже бажання фінансово закабалити Україну у Заходу нікуди не зникло, а тут - одразу маса приводів на чолі з війною виникла.