Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Трампа знайшли 11 комплектів секретних документів

У Трампа знайшли 11 комплектів секретних документів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Трампа знайшли 11 комплектів секретних документівПід час обшуку в маєтку екс-президента США Дональда Трампа агенти ФБР вилучили 11 комплектів секретних документів, деякі з них були позначені грифом «цілком таємно» і за законом призначалися для ознайомлення лише у спеціальних державних установах. Про це пише The Wall Street Journal.

Чотири комплекти документів мали гриф «цілком таємно», три комплекти відзначені як «секретні» документи і ще три — «конфіденційні». Зміст вилучених документів не наводиться, пояснює WSJ.

Зазначається, що всього агенти ФБР забрали з дому Трампа до Мар-а-Лаго у штаті Флорида близько 20 коробок з речами, папки з фотографіями, записку від руки та документ про помилування свого колишнього радника Роджера Стоуна.

Також зазначається, що у документах містилася інформація про «президента Франції».

Раніше Дональд Трамп спростував опубліковані The Washington Post дані, що агенти ФБР шукали в його маєтку Мар-а-Лаго секретні документи, пов'язані з ядерною зброєю.

Обшуки у маєтку Трампа відбулися 8 серпня. Політик пов'язав це з його можливою участю у виборах 2024 року. «Після роботи та співпраці з відповідними державними органами цей неоголошений рейд у моєму будинку не був ні необхідним, ні доречним», - йдеться у заяві Трампа.