Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WSJ: Україна змушена друкувати гроші на військові потреби

WSJ: Україна змушена друкувати гроші на військові потреби

Категорія: Головне, Політика
WSJ: Україна змушена друкувати гроші на військові потреби Податки покривають лише близько 40% витрат, а військові витрати перевищують 60%. Києву потрібно близько $5 млрд на місяць для покриття решти витрат. Нацбанку доводиться друкувати гроші, що послаблює гривню та підстьобує інфляцію, - пише видання The Wall Street Journal. 

Україна важко платить платню військовослужбовцям і змушена друкувати гроші, щоб покрити витрати на військові потреби, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на міністра фінансів країни Сергія Марченка та заступника голови Національного банку Сергія Ніколайчука.

«Щодня та ніч це постійний головний біль», — сказав Марченко.

Податкові надходження покривають лише близько 40% державних витрат, а військові витрати перевищують 60%. Уряду потрібно близько $5 млрд. на місяць для покриття інших витрат.

Нацбанку доводиться друкувати гроші, щоб уряд міг платити зарплату солдатам та закуповувати зброю та боєприпаси, що послаблює гривню та підстьобує інфляцію. Ніколайчук хотів би, щоб західні країни виділяли хоча б близько $3 млрд. на місяць. Центробанк вимагає від уряду підвищення податків та скорочення видатків. Марченко, у свою чергу, вважає, що «краще ризикнути високою інфляцією, ніж платити платню солдатам».