Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » S&P та Fitch знизили рейтинги України

S&P та Fitch знизили рейтинги України

Категорія: Головне, Економіка
S&P та Fitch знизили рейтинги України Міжнародні рейтингові агентства Fitch та S&P знизили довгострокові та короткострокові рейтинги України в іноземній валюті у зв'язку з домовленістю про відстрочку платежів із зовнішнього боргу країни до 2024 року.

Так, Fitch розглядає відстрочку як процес обміну проблемного боргу (DDE), у зв'язку з чим довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) країни в іноземній валюті знижений з С (дефолт неминучий) до RD (обмежений дефолт).

У свою чергу, S&P знизило рейтинг України в іноземній валюті до SD («вибірковий дефолт»). «З огляду на умови реструктуризації та наші критерії, ми розглядаємо угоду [про відстрочку] як проблемну та рівнозначну дефолту», — наводить цитату представників агентства Reuters.

Крім того, S&P знизило рейтинг у національній валюті України з B-/B до CCC+/C, Fitch зберегло відповідний рейтинг на рівні CCC-.

Про те, що кредитори погодилися заморозити виплати Києва до 2024 року, стало відомо 10 серпня. Загальна сума заборгованості складає 19,6 мільярда доларів. Рішення про відстрочку платежів дозволить Києву зберегти 5,8 мільярда доларів, які мали бути сплачені в обслуговування боргу.