Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Весь світ інвестує!

Весь світ інвестує!

Категорія: Позиція » Статті » Економіка

Як зберегти свої заощадження, інвестуючи в державні цінні папери, або стати акціонером «Укрпошти», «Укрзалізниці», банку «Райффайзен Банк Аваль», обленерго та інших провідних українських компаній? І чи можливо це зробити в нашій країні взагалі? На ці питання нам допомогли відповісти у Компанії «ФІРМА «МОТОР-ДІЛЕР».


 

 

Ще кілька років тому важко було уявити, що українці зможуть безпечно інвестувати свої заощадження у цінні папери, але сьогодні, завдяки змінам у законодавстві, мрія кожного може здійснитися. Мова зараз піде про можливість для звичайних громадян не просто зберегти свої кошти, але й дійсно змусити їх працювати гарантовано, а головне – без ризиків.


Сьогодні ми познайомимо читачів ПОЗИЦІЇ із однією з найбільш цікавих та інвестиційно-привабливих категорій цінних паперів - облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП).

 

Трохи фактів

ОВДП - це боргові цінні папери держави, випущені Міністерством фінансів України для покриття дефіциту державного бюджету. Фактично для держави це одна з форм кредиту: вона бере гроші у фізичних або юридичних осіб та повертає їх через певний проміжок часу. Для покупців облігацій це чудове вкладення коштів, яке дозволяє заробляти на виплачуваних доходах. Продаючи такі цінні папери, держава бере на себе зобов'язання провести виплати по них у повному обсязі, а також у заздалегідь обумовлений термін і з певною дохідністю.

 

Чому ОВДП?

Сьогодні це одна з форм безпечного вкладення коштів. Держава гарантує виплату всієї суми ваших інвестицій та відсотків по них навіть у випадку форс-мажору (війна, стихійне лихо, страйки тощо). До того ж, ОВДП залишаються одним з небагатьох фінансових інструментів, доходи за якими не оподатковуються. У травні 2020 року в Україні набули чинності зміни до Податкового кодексу, згідно з якими доходи за ОВДП звільняються не тільки від податку з фізичних осіб, а й від військового збору.

 

Що робити, якщо ви вирішили інвестувати в цінні папери?

Відповідно до законодавства України, всі операції з цінними паперами здійснюються за участю професійних ліцензованих компаній. Уклавши договір з торговцем цінними паперами і відкривши рахунок у цінних паперах в депозитарній установі, ви робите перший крок до того, щоб зберегти свої заощадження та змусити їх працювати.

 

Аби правильно та вигідно вкласти гроші, потрібно розуміти специфіку фінансових ринків, а також комплексно оцінювати шанси на прибуток. Зробити це допоможуть спеціалісти Компанії «ФІРМА«МОТОР-ДІЛЕР». Ви зможете обрати один інвестиційний інструмент (акції чи облігації) або сформувати інвестиційний портфель*, і таким чином збалансувати прибутки та ризики.

 

Чому саме Компанія «ФІРМА«МОТОР-ДІЛЕР»?

Компанія є ліцензованим учасником фондового ринку України вже протягом 25 років. За цей величезний проміжок часу ринок цінних паперів як набув, так і втратив велику кількість торговців цінними паперами та депозитарних установ. Але «ФІРМА«МОТОР-ДІЛЕР» продовжує залишатися в числі успішно діючих компаній на фондовому ринку.

 

На сьогоднішній день Компанія надає широкий спектр послуг як для приватних осіб, так і для корпоративних клієнтів: брокерські, дилерські, депозитарні послуги, послуги з управління цінними паперами, послуги емітентам тощо. Досвід, професіоналізм, оперативність у підготовці документів та проведенні операцій з цінними паперами, індивідуальний підхід та вигідні тарифи - завжди до ваших послуг! Спеціалісти Компанії завжди готові відповісти на будь-які запитання діючих та потенційних клієнтів.

 

*Інвестиційний портфель – це сукупність цінних паперів різного виду, терміну дії та ліквідності з метою збалансування ризиків та прибутків для досягнення інвестиційних цілей.

 

Источник Позиция