Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Путін погрожує Заходу наслідками за впровадження стелі цін на російську сировину

Путін погрожує Заходу наслідками за впровадження стелі цін на російську сировину

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Путін погрожує Заходу наслідками за впровадження стелі цін на російську сировину Президент Росії Володимир Путін заявив, що країна повністю перестане постачати нафту і газ тим державам, які намагатимуться запровадити стелю цін на сировину з РФ. Про це він попередив Захід під час виступу на Східному економічному форумі (СЕФ).

За його словами, західні держави нині перебувають не в тому становищі, щоби диктувати свою волю Москві. У зв'язку з цим російський лідер закликав їх схибити, інакше світ може зіткнутися з ще більшим зростанням цін на енергоносії.

Також Путін додав, що бажання Заходу обмежити ціни на нафту і газ, що поставляються Росією, є дурістю, оскільки його реалізація призведе до підвищення цін.

Дослівно його коментар лунав так: "Ми ґрунтувалися завжди на довгострокових контрактах. Усі мають бути впевнені у стабільності. Вони наполягали на спотових цінах, нав'язали безглузді рішення".

Очільник Кремля підкреслив, що Росія не має жодних проблем з реалізацією енергоресурсів, тому що поруч є така велика економіка, як Китай. За його словами, європейський ринок перестав бути преміальним, оскільки після початку бойових дій в Україні «американці перенаправили свої танкери до Китаю, бо там було вигідніше продавати».