Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: Великобританія хоче укласти договір про постачання ЗПГ із США терміном до 20 років

Bloomberg: Великобританія хоче укласти договір про постачання ЗПГ із США терміном до 20 років

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Bloomberg: Великобританія хоче укласти договір про постачання ЗПГ із США терміном до 20 роківВеликобританія хоче укласти договір про постачання зрідженого природного газу (ЗПГ) із США терміном до 20 років. Про намір королівства повідомляє агентство Bloomberg, посилаючись на джерело.

Плани Великобританії пояснюються майбутньою зимовою енергетичною кризою, яка загрожує обрушити економіку країни, йдеться у публікації. Зазначається, що цільова група британського уряду вже надсилає запити експортерам ЗПГ щодо пропозицій щодо постачання внутрішнім покупцям за довгостроковими контрактами. У виданні уточнили, що невідомо, про постачання яких обсягів палива ведеться королівство.

Автори матеріалу наголошують, що запити від уряду Великобританії надійшли через шість місяців після візиту Квасі Квартенга, який тоді обіймав посаду міністра енергетики країни, до Вашингтона. Там він проводив початкові зустрічі з американськими розробниками експортних потужностей ЗПГ.

"Чиновники прагнуть купувати ЗПГ, індексований до ціни на газ на Henry Hub і поставляється на умовах, коли продавець повинен доставити вантаж конкретному покупцеві і в конкретний пункт призначення", - пише Bloomberg, цитуючи джерела.

Раніше стало відомо про тривогу Великобританії на тлі можливого припинення постачання газу з Норвегії. Повідомлялося, що Норвегія може зупинити експорт палива через внутрішні проблеми.