Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Північна Корея спростувала постачання зброї Росії

Північна Корея спростувала постачання зброї Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Північна Корея спростувала постачання зброї Росії КНДР спростувала постачання зброї та боєприпасів Росії. Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство Північної Кореї (ЦТАК), повідомляє Reuters.

«Нещодавно США та інші ворожі сили говорили про "порушення резолюції" РБ ООН, поширюючи "чутки про угоди зі зброєю" між КНДР та Росією. Ми ніколи раніше не експортували зброю чи боєприпаси до Росії і не плануємо їх експортувати», - заявив заступник генерального директора Головного бюро обладнання міністерства оборони країни.

Ім'я співрозмовника агентства не уточнюється. Він також порадив Вашингтону припинити «тримати рота на замку» і припинити поширювати чутки.

Раніше постійний представник Росії при ООН Василь Небензя на засіданні Ради безпеки організації зажадав від США та Великобританії надати докази звинувачень Москви в тому, що вона нібито закуповує зброю в Ірану та Північній Кореї.

6 вересня The New York Times написала, що Росія нібито розпочала закупівлю артилерії у КНДР. На думку авторів статті, звернутися до Пхеньяна для закупівлі «мільйонів снарядів та ракет» Москву змусили західні санкції, які нібито «серйозно обмежили її ланцюжки постачання».