Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Словаччина висловила готовність захищати ембарго на українське зерно у СОТ

Словаччина висловила готовність захищати ембарго на українське зерно у СОТ

Категорія: Головне, Економіка
Словаччина висловила готовність захищати ембарго на українське зерно у СОТ Словаччина висловила готовність захищати ембарго на ввезення українського зерна у Світовій організації торгівлі (СОТ), таку позицію висловив міністр сільського господарства країни Йозеф Біреш, передає teraz.sk.

«Ми не змінимо нашу позицію, доки немає гарантій. Ми можемо уявити Світовій організації торгівлі причини і наші побоювання», — підкреслив він.

Біреш зазначив, що одностороння заборона на ввезення українського зерна діятиме доти, доки система гарантій з боку Києва не буде оцінена, і поки що Словаччина не переконається, що імпорт знаходиться під контролем. Процес оцінки запропонованого механізму може тривати до двох місяців, уточнив міністр.

Раніше у Міністерстві сільського господарства Угорщини повідомили, що Будапешт відмовляється вести переговори з Україною після подання позову до СОТ, оскільки інтереси країн-учасниць організації представляє Єврокомісія.

18 вересня Україна подала позови до СОТ проти Угорщини, Польщі та Словаччини. У Києві наголосили, що вважають неприйнятним порушенням заборону трьох країн на ввезення зерна.