Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ліга Чемпіонів: «Шахтар» програв «Порту» на старті групового етапу

Ліга Чемпіонів: «Шахтар» програв «Порту» на старті групового етапу

Категорія: Головне, Спорт
Ліга Чемпіонів: «Шахтар» програв «Порту» на старті групового етапу "Шахтар" та "Порту" зіграли в рамках групового етапу Ліги чемпіонів. Матч першого туру ЛЧ відбувся 19 вересня на стадіоні "Фолькпаркштадіон" у Гамбурзі.

Донецький "Шахтар" домашній матч нового сезону ЛЧ зустрів у Гамбурзі. У гості (хоча формально гостьовий матч для обох команд) завітав грізний «Порту». І грізність свою португальці почали доводити з перших хвилин. Матч взагалі вийшов дуже бадьорим, покотився з місця в кар'єр, і вже до півгодини гри глядачі побачили чотири голи. Основну «роботу» взяв він «Порту».

Вже на восьмій хвилині Алан Варела прицільно пальнув із дальньої дистанції. Різник дістав м'яч біля штанги, але перевів точно на кут воротарського майдану, куди набіг Галено. Бразилець без проблем додав із пари метрів – 0:1. "Шахтар" повернувся дуже швидко: Зубков закинув на хід Коноплі, а той миттєво прострелив. 19-річний Кевін Келсі виграв боротьбу, торкаючись пробивши точно в дальній кут - 1:1.

Але «Порту» ніби вирішив позмагатися у скорострільності. Якщо українці відігралися за п'ять хвилин, то португальці знову вийшли вперед за дві. Щоправда, допоміг їм Сікан. Данило жахливою передачею назад вивів Галено на рандеву з Ризником, а бразилець шансів скористався, оформивши дубль - 1:2. Добивання оформив той самий Галено. Тільки цього разу бразилець виступив помічником, розігнавшись ліворуч і простріливши. У центрі чомусь ніхто не тримав Мехді Таремі, якому лишилося лише точно пробити з трьох метрів – 1:3.

Міг іранський форвард та дубль оформити, вискочивши на передачу з глибини. Сантиметрів не вистачило йому – першим до епізоду встиг голкіпер «Шахтаря» та вибив м'яч у підкаті. Поступово "Порту" став знижувати активність, проте Варела не закінчив зі своїми дальніми ударами. Один із них міг стати гольовим, але Ризник знову пірнув до штанги, перевівши м'яч на кутовий. "Шахтар" практично не огризався, а ван Леувен не поспішав з перестановками.

На потрійну заміну розродився голландський тренер у середині другого тайму, а Зубков підтримав тренд дальніх ударів непоганим пострілом під перекладину. Діогу Кошта врятував і більше в гру не вступав із серйозних приводів. А матч заспокоївся, наприкінці обидві команди вже прийняли результат.
 
З перемоги починає «Порту», «Шахтар» поступається в домашньому матчі і розуміє, що в цьому розіграші Ліги чемпіонів буде складно. Найімовірніше, вся боротьба обмежиться Лігою Європи, а в суперниках буде «Антверпен».