Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ліга чемпіонів: Баварія» обіграла «Манчестер Юнайтед»

Ліга чемпіонів: Баварія» обіграла «Манчестер Юнайтед»

Категорія: Головне, Спорт
Ліга чемпіонів: Баварія» обіграла «Манчестер Юнайтед» У центральній зустрічі стартового туру групового етапу Ліги чемпіонів між «Баварією та «Манчестер Юнайтед» перемогу у Мюнхені здобули господарі – 4:3. Таким чином, із 32 матчів, зіграних у головному єврокубку за останні два дні, саме цей став найрезультативнішим.

Перед початком будь-якого матчу між Манчестер Юнайтед і Баварією прийнято згадувати драматичну розв'язку фіналу Ліги чемпіонів, зіграного в 1999 році. Тоді англійський клуб, який очолює ще не присвячений на той момент у лицарі Алекс Фергюсон, поступаючись 0:1, вирвав трофей завдяки двом голам, які були забиті в компенсований час.
 
Втім, нинішні покоління футболістів та тренерів обох команд відношення до тих легендарних подій уже не мають. А у серії з восьми зустрічей, зіграних між ними з того часу в головному єврокубку, «Баварія» мала помітну перевагу. Вона виграла рівно половину тих матчів, один програла і ще тричі була зафіксована нічия.

Стартові результати чемпіонатів Німеччини та Англії також говорили про те, що шанси мюнхенців на перемогу зараз набагато вищі. Якщо «Баварія» у чотирьох турах здобула три перемоги та зіграла внічию з іншим лідером, «Байєром», то «Манчестер Юнайтед» видав свій найгірший старт за всю історію своїх виступів в Англійській прем'єр-лізі (АПЛ), програвши три матчі з п'яти при різниці забитих та пропущених м'ячів 6:10.
 
Однак давно помічено, що в Лізі чемпіонів багато невдах національних чемпіонів перетворюються на краще. А оскільки набір виконавців у «Манчестер Юнайтед», незважаючи на велику кількість травм, досить сильний, було логічно припустити, що на своєму полі на «Баварію» чекає досить складна гра.

Почалася вона справді непросто. У перші хвилини «Манчестер Юнайтед» виглядав дуже активним, і Крістіан Еріксен навіть упустив реальний шанс відкрити рахунок, не зумівши пробити ударом у ближній кут воротаря Свена Ульрайха. Однак господарі незабаром налагодили контргру і прибрали ініціативу до своїх рук, тому гол, забитий Лероєм Зане після цікавої комбінації за участю капітана збірної Англії Гаррі Кейна, який перейшов до «Баварії», і грубої помилки камерунського голкіпера гостей Андре Онани, який раніше грав в «Інтері», виглядав дуже логічним. А ще за чотири хвилини перевага «Баварії» подвоїлася, і тут уже претензії слід пред'являти не до Онани, а до захисників «Манчестер Юнайтед», які залишили без опіки Сержа Гнабрі, у якого бездоганно спрацювала ліва нога.

Початок другого тайму, як і старт першого, також залишився за гостями. Більше того, їхній форвард, датський новачок Расмус Хейлан, примудрившись із рикошетом направити м'яч між захисника «Баварії», скоротив розрив у рахунку. Але інтрига жила недовго. Незабаром Крістіан Еріксен мимоволі зіграв рукою у своєму штрафному майданчику, і Гаррі Кейн коронним ударом у кут з пенальті відновив різницю у два голи. У час, що залишився, варіант героїчного порятунку, який вдалося «Манчестер Юнайтед» 24 роки тому, начебто виглядав абсолютно нереальним, проте вболівальникам нудьгувати не довелося. «Баварія» повністю контролювала ситуацію, могла навіть довести справу до великого рахунку, але пропустила несподіваний гол від Каземіро, який забив лівою ногою у дальній нижній кут, лежачи у штрафному майданчику.

Але навіть цим справа не обмежилася. Спочатку відзначився 18-річний французький форвард "Баварії" Матіс Тель, який завершив вертикальну контратаку "Баварії", а насамкінець Каземіро вже ударом головою оформив дубль. Таким чином, зі своїм старим та принциповим суперником «Баварія» обійшлася досить щедро, перемігши з рахунком 4:3. В іншому матчі групи А «Галатасарай» у Стамбулі досяг лише нічиєї з «Копенгагеном» — 2:2.

Тим часом у групі В лондонський "Арсенал" у себе на полі розгромив голландський ПСВ - 4:0, а "Севілья" звела внічию домашню зустріч із французьким "Лансом" - 1:1. У групі С мадридський "Реал" вдома лише в компенсований час забив єдиний гол берлінському "Уніону", а італійський "Наполі" на виїзді переграв португальську "Брагу" - 2:1. Нарешті, у групі D іспанський "Реал Сосьєдад" не втримав перемогу в матчі проти фіналіста попереднього розіграшу міланського "Інтера", зігравши внічию - 1:1, а австрійський "Зальцбург" несподівано виграв на виїзді у лісабонської "Бенфіки".