Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Україні жінки-фармацевти почали масово виїжджати з країни

В Україні жінки-фармацевти почали масово виїжджати з країни

Категорія: Політика, Суспільство
В Україні жінки-фармацевти почали масово виїжджати з країни В Україні жінки-фармацевти почали масово залишати країну через швидку постановку на військовий облік. Про це повідомила голова української асоціації "Фармрада" Олена Пруднікова.

Вона розповіла, що за останні два тижні тисячі фармацевтів написали заяви про звільнення, щоби встигнути виїхати до Європи до того, як їм обмежать виїзд за кордон.
 
«Хто працюватиме — питання відкрите, тим більше, що в галузі вже й так жорстка криза», — зазначила Пруднікова.

Вона уточнила, що українки почали звільняти з початку вересня, деякі з них уже покинули країну. Те, що відбувається, викликає паніку у власників аптек, оскільки їм незрозуміло, що робити в такій ситуації, додала глава асоціації. За її словами, особливо гостро ця проблема стоїть у західних областях України.

Раніше стало відомо, що військовозобов'язаними українкам, які стануть на облік, обмежать виїзд за кордон. Уточнюється, що постановка на військовий облік є обов'язковою для жінок-медиків та фармацевтів. Залишити країну вони зможуть лише за наявності документів, що дають право на тимчасовий виїзд.