Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Реліз iPhone 15 у Франції можуть зірвати

Реліз iPhone 15 у Франції можуть зірвати

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
Реліз iPhone 15 у Франції можуть зірватиСпівробітники магазинів Apple у Франції можуть не вийти на роботу в день релізу нових iPhone, оскільки поява девайсів збігається з початком страйку. Про це повідомляє видання Insider.

Представники профспілок Apple Retail France заявили, що мають намір призначити страйк співробітників торгової галузі на п'ятницю та суботу, 22 та 23 вересня. Працівників Apple Store не влаштувала заробітна плата: Apple пропонує підвищити оклад на 4,5 відсотки, тоді як співробітники вимагають підняти його на 7 відсотків.

До страйку приєдналися як мінімум чотири профспілки, які об'єднують працівників Apple у Франції. На 22 вересня – день початку страйку – заплановано старт продажів смартфонів iPhone 15, тому реліз апаратів може бути зірваний. Судячи з сайту Apple, у Франції працюють 12 офіційних магазинів компанії.

"Ми нагадаємо керівництву, що не наші дії завдають шкоди компанії, а скоріше їх заперечення перед її співробітниками", - заявили представники працівників Apple. Представник профспілки CGT зазначив, що на роботу не вийдуть співробітники майже всіх магазинів Apple у Франції, тоді як інший речник заявив, що магазини працюватимуть, але в обмеженому режимі.

Раніше французькі регулюючі органи наказали компанії Apple призупинити продаж iPhone 12. Заборону пов'язали з підвищеним рівнем електромагнітного випромінювання від смартфонів.