Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Reuters: усі 1,4 мільярда жителів Китаю не заповнять порожні квартири в країні

Reuters: усі 1,4 мільярда жителів Китаю не заповнять порожні квартири в країні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Reuters: усі 1,4 мільярда жителів Китаю не заповнять порожні квартири в країні Китай зіткнувся з житловою кризою, що посилюється, в результаті якої населення виявилося нездатним заповнити все порожнє житло в країні. Про це заявив колишній заступник глави статистичного відомства Китаю Хе Кен на форумі в Дунгуані, його слова наводить Reuters.

За словами екс-чиновника, навіть населення Китаю цілком — 1,4 мільярда людей, швидше за все, не зможуть заповнити всі порожні квартири в країні.
 
«Скільки зараз порожніх будинків? Експерти наводять різні цифри, найрадикальніші говорять про кількість житла на три мільярди людей», — поділився інформацією він.

За даними Національного бюро статистики, до кінця серпня 2023 року загальна площа непроданих будинків у Китаї становила 648 мільйонів квадратних метрів, або, за підрахунками Reuters, приблизно 7,2 мільйони будинків. Крім цього, частина об'єктів у країні вже продана, але їхнє будівництво ще не завершено.

Агентство зазначило, що критика Кена контрастує з офіційними заявами влади про те, що економіка Китаю є стабільною. Reuters також нагадав, що ринок нерухомості Китаю перебуває у кризі з моменту банкрутства забудовника Evergrande у 2021 році. При цьому зараз на межі банкрутства балансують ще кілька відомих девелоперів, серед яких Country Garden Holdings.

У 2022 році аналітики міжнародного рейтингового агентства S&P передбачили крах китайського ринку нерухомості, який можна порівняти з впливом глобальної кризи 2008 року.