Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Christie's продасть картину Клода Моне, яка раніше не виставлялася

Christie's продасть картину Клода Моне, яка раніше не виставлялася

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Christie's продасть картину Клода Моне, яка раніше не виставлялася У листопаді на аукціоні мистецтва 20 століття Christie's серед інших буде виставлена картина імпресіоніста Клода Моне з циклу «Гарлачики». Її стартова ціна — 65 млн. дол. За словами експерта, це також означає, що вона дуже добре збереглася.

Картина «Ставок зі лататтям» (Le bassin aux nympheas) (1917–19) розміром 2х1 м входить до циклу з приблизно 250 картин Клода Моне, виконаних у техніці олійного живопису та квітник садиби художника в Живерні.
 
На момент смерті Моне в 1926 ця картина знаходилася в садибі. Аукціон відбудеться 9 листопада у Нью-Йорку. До аукціону картину серед інших творів колекції мистецтва 20 століття виставлять у Гонконгу, потім у Лондоні та Парижі.

Рекордна ціна на аукціоні для картин пензля Моне — 100 млн. дол. За словами Макса Картера, порівнянна за розмірами та якістю з «Ставком зі лататтям» картина із серії «Гарлачики» — «Гарлачики у квіті» (Nympheas en fleur) (1914–17) була продана з аукціону в 2018 році за $84,7 млн.