Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Argus: вартість російської нафти Urals досягла 85-86 доларів за барель

Argus: вартість російської нафти Urals досягла 85-86 доларів за барель

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Argus: вартість російської нафти Urals досягла 85-86 доларів за барель На даний час вартість російської нафти флагманської марки Urals становить 85-86 доларів за барель. Таким чином котирування перевищили встановлений західними країнами ліміт на 25-26 доларів, повідомляє Bloomberg з посиланням на дані аналітиків компанії Argus.

Так, вартість флагманської сировини в порту Приморськ зараз становить 85,35 доларів за барель, а в Новоросійську - 86 доларів. Для порівняння країни «Великої сімки» (G7) встановили граничну цінову планку для перевезення російської нафти на рівні 60 доларів. Цей захід був покликаний обмежити доходи РФ від продажу сировини, що доставляється морським шляхом.

Щоб уникнути санкцій, європейські страховики та судновласники повинні отримати документ, який підтверджує, що вантаж був придбаний за ціною, нижчою від встановленої стелі. Інакше їм заборонять перевозити російську сировину закордонним покупцям.
 
Проте дотримання обмежувального режиму ускладнюється тим, що багато західних компаній часто не мають точного уявлення про вартість подібних вантажів, через що продовжують надавати транспортні послуги всупереч чинним санкціям, нарікають експерти.