Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Що таке віртуальна SIM-картка?

Що таке віртуальна SIM-картка?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT

Що таке віртуальна SIM-картка?Віртуальна карта eSIM - це революційна технологія, яка вже широко використовується на ринку телекомунікацій. Це рішення чудово працює як альтернатива або навіть заміна фізичної SIM-картки. Дедалі більше пристроїв містять модуль, що дозволяє використовувати цю сучасну технологію в усіх країнах світу.


Віртуальна SIM-картка – як це працює?

Назва фізичної SIM-карти є абревіатурою англійського словосполучення, яке в перекладі з означає «модуль ідентифікації абонента». eSIM, з іншого боку, є «вбудованим модулем ідентифікації абонента». Справа в тому, що віртуальний модуль перебирає роль носія інформації після традиційної SIM-карти. Віртуальну сім-карту можна застосовувати для використання у соцмережах та месенджерах.

 

Як це можливо? Чіп, який ми звикли вставляти в пристрій разом із відомим досі шматком пластику, вже вбудований у смартфон, годинник або роутер. Тому eSIM можливе лише на певних пристроях. Однак переваги цього повністю віртуального рішення змушують виробників електроніки дедалі більше охоче використовувати його у своїх пристроях.

 

eSIM-картка – чому варто її використовувати

Віртуальна SIM-карта має безліч переваг, які переконують все більше користувачів використовувати її. Це насамперед зручність - при зміні номера чи пристрою не треба рухати пластик із чіпом. Активація дуже проста і не вимагає виходу з дому або навіть отримання посилки. Оператор надсилає код активації, після чого ми можемо скористатися мережею.


Карта eSIM також є екологічним рішенням. Його використання дозволяє скоротити споживання пластику, а також усунути вуглецевий слід, який створюється під час доставки абоненту фізичної карти.

 

Це віртуальне рішення також підвищує безпеку наших пристроїв та даних. Чому? У разі крадіжки eSIM видалити набагато складніше, тому що для цього потрібний PIN-код. Без цього злодій не зможе скористатися нашим обладнанням.

 

eSIM - ідеальне рішення для декількох пристроїв

Карту eSIM можна використовувати на різних пристроях, якщо вони мають відповідний модуль. Це віртуальне рішення використовується переважно у смартфонах, але не тільки. Інші пристрої, розроблені для технології eSIM, включають смарт-годинник, планшети та маршрутизатори.


Більше того, нефізична SIM-картка дозволяє використовувати один пакет на кількох пристроях. Завдяки додатковим сім-картам ми можемо бігати тільки зі смарт-годинником та приймати дзвінки від близьких за їх допомогою або користуватися інтернет-пакетом стільникового тарифу вдома через роутер.