Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В ООН заявили про слабкість світової економіки

В ООН заявили про слабкість світової економіки

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
В ООН заявили про слабкість світової економіки Директор Відділу глобалізації та стратегій розвитку UNCTAD (UNITAD) при ООН Річард Козул-Райт заявив про слабкість світової економіки. Його слова наводить CNBC.

Експерт вважав оптимістичним прогноз ООН щодо темпів зростання глобального ВВП на 2,4 відсотка до кінця 2023 року та на 2,5 відсотка за підсумками 2024-го.
 
Реалізації подібного сценарію може перешкодити низка економічних перешкод, включаючи масштабний страйк робітників автомобільної промисловості в США, посилення умов кредитування та загрозу закриття американських державних відомств, що зберігається.

Однак навіть з урахуванням перелічених вище факторів економіка Сполучених Штатів продовжить перебувати в більш вигідному становищі в порівнянні з державами з ринками, що розвиваються. На цьому фоні говорити про настання рецесії в США у 2024 році поки що передчасно, уточнив аналітик. У той же час темпи зростання глобального ВВП з великою ймовірністю можуть сповільнитися в середньостроковій перспективі.
 
"Світова економіка досить слабка, і я вважаю прогноз оптимістичною", - підсумував Козул-Райт.