Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Лікування наркозалежності – як і де лікувати наркозалежність

Лікування наркозалежності – як і де лікувати наркозалежність

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я

Лікування наркозалежності – як і де лікувати наркозалежність Люди, залежні від психоактивних речовин, неодноразово перетинають межі, які не хочуть перетинати. Для багатьох настає момент, коли їм достатньо. Рішення пройти лікування - це також рішення припинити прийом шкідливих речовин і розробити нові шляхи дій. Ті, що дозволяють жити і радіти життю, не вживаючи речовин, що змінюють свідомість. Якщо ви шукаєте відповіді на питання, як і де лікуватися, прочитайте цю статтю.

 

Ми пояснюємо, що таке терапія наркозалежності, і показуємо, як вона може виглядати. Звичайно, хід лікування наркозалежності залежить від центру, що надає допомогу, - методів його роботи, специфіки терапії, наявної інфраструктури.

 

Важко спостерігати, як кохана людина все більше і більше потрапляє в пастку пляшки. Коли він кидає пити, його близькі сповнені надії. Коли вони не витримують довше дня-двох, починають дратуватися, плакати і злитися.

 

Якщо проблема залежності торкається когось із ваших близьких, то вам точно нелегко. Однак знайте, що це не ваша вина. Потяг до алкоголю - це хвороба, яка поступово бере під контроль життя, поведінку і рішення залежного. Це хвороба, яка вражає, згідно зі звітом ВООЗ, приблизно 2,3 мільярда людей.

 

Незважаючи на зростання обізнаності та поширення профілактичних програм, наркоманія все ширше поширюється в усіх соціальних класах. Ви можете прочитати більше про його причини тут. Майже 30 мільйонів людей у ​​всьому світі залежні від наркотиків або страждають на розлади, пов’язані з наркотиками.

 

Як лікувати наркозалежність

Найбільш часто використовуваними формами лікування наркозалежності є стаціонарні центри (наркологічні центри), амбулаторні центри (консультаційні центри) або індивідуальні терапії. Іноді фармакотерапія необхідна для підтримки процесу одужання від активної залежності. Наркомани іноді страждають від депресії, а також інших психічних захворювань, які потребують психіатричної допомоги.


Багато терапевтів використовують поведінкові інструменти. Вони працюють над зміною поточної поведінки, допомагають будувати нові моделі, аналізувати емоції та навчати нових реакцій.

 

Під час такої терапії одужують залежні:

 

  • вони набувають навичок боротьби з одержимістю та примусом використовувати;
  • вивчити психологічні механізми залежності;
  • вони працюють, щоб усунути відчуття безпорадності перед обличчям примусу використовувати;
  • вони будують нові переконання;
  • вони вчаться функціонувати в новому повсякденному житті;
  • вони вчаться наполегливій поведінці в ситуаціях, які загрожують абстиненції;
  • брати участь у групі підтримки чи громадському центрі;
  • вони вчаться розпізнавати сигнали рецидиву;
  • вони вчаться справлятися з кризами.


Мета терапії — допомогти вам повернутися до нормального функціонування.


У центрі https://rehab.net.ua/uk/орієнтуються на індивідуальний підхід. Важливий кожен пацієнт, його життя, його труднощі, його проблеми. Тут розуміють, що позбавлення від залежності – це складний процес.

 

Часто все починається з детоксикації, яка сама по собі не є лікуванням, а лише відновленням на фізичному рівні. Це допомагає вам подолати стадію абстинентного синдрому. Якщо після детоксикації ви відчуваєте, що можете повернутися до вживання наркотиків, знайте, що це ілюзія. Детокс не допоможе вам зупинитися. Важливо проходити терапію, наприклад, у наркологічному центрі. Без подальшого лікування ви повернетеся до його прийому.

 

Що таке лікування наркоманії?

Багато пацієнтів наркологічного центру згадують сором і опір контакту з наркологічним закладом. Тим часом звернення за допомогою – це великий крок, який може змінити ваше життя. Поставтеся до контакту з клінікою чи центром як до можливості для себе чи когось із ваших близьких.


Рішення про лікування від наркозалежності

Якщо ваша близька людина має проблеми з наркотиками і не хоче лікуватися, зверніться до наркологічного центру. Ви отримаєте допомогу та поради, як впоратися з цією складною ситуацією та мотивувати пацієнта звернутися за лікуванням.

Фахівці наркологічних клінік проводять бесіду та встановлюють діагноз. Вони також вирішують, чи потрібна детоксикація та яка форма лікування наркозалежності буде найкращою.

 

Як виглядає лікування наркозалежності?

Стаціонарні центри лікування пропонують організований догляд та проживання. Люди, які перебувають у центрі лікування залежностей беруть участь у спортивних заходах, культурних заходах, майстер-класах з цікавими людьми.

 

Лікування залежності – це процес, у якому не потрібно бути самотнім. Зверніться за допомогою до спеціалістів та інших хворих на залежність. Дайте собі шанс на справжнє, нормальне життя. Для розвитку, для сім’ї, для роботи та для задоволення простих речей.

 

Те, чи виглядає лікування наркозалежності таким, яким ви його уявляєте після прочитання цієї статті, може викликати занепокоєння... але це не повинно заважати вам вжити заходів. Навіть якщо терапія виглядає не зовсім так, як ви собі уявляли, це важливий крок на вашому шляху до життя, якого ви хочете.