Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Rystad Energy: нафта може подешевшати до $50, якщо її видобуток продовжать скорочувати

Rystad Energy: нафта може подешевшати до $50, якщо її видобуток продовжать скорочувати

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Rystad Energy: нафта може подешевшати до $50, якщо її видобуток продовжать скорочуватиЦіни на нафту можуть знизитися приблизно до 50 доларів за барель через уповільнення зростання попиту. Умови для такого розвитку подій назвали аналітики Rystad Energy, їх цитує Reuters.

Ціни на нафту можуть знизитися приблизно до 50 доларів за барель через уповільнення зростання попиту. Умови для такого розвитку подій назвали аналітики Rystad Energy, їх цитує Reuters.

Згідно з прогнозом експертів, у 2024 році вартість енергоресурсів досягне пікового значення 91 долар за барель. ОПЕК+ вдалося досягти подорожчання нафти за рахунок скорочення видобутку, але ця стратегія не буде успішною у довгостроковій перспективі, зазначив глава відділу досліджень у Північній Америці Rystad Клаудіо Галімберті. Через зростання цін зростання світового попиту на нафту, яке у 2022 році склало 3,7 мільйона барелів на добу, вже у 2023 році сповільниться до 2,4 мільйона, а до 2025 — до 500 тисяч барелів на добу.

У 2026 році нафта подешевшає через переход на зелену енергію, а також за рахунок інвестицій у сланцеву промисловість. Якщо країни ОПЕК продовжать скорочувати видобуток, а ціни на сировину залишатимуться на високому рівні, виробництво нафти в США може зрости до 18 мільйонів барелів на день. Найближчого року кількість бурових установок країни зросте на 60-70, до 634 одиниць. Також промисловість підвищує ефективність буріння свердловин.

«Це стратегія (скорочення видобутку), якої ОПЕК може дотримуватися протягом одного року, але не протягом семи років. Якщо ціни на нафту залишаться високими, сланцева промисловість США стане переможцем», — пояснив Галімберті.