Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як користуватись повербанком (Power Bank): усе, що вам потрібно знати

Як користуватись повербанком (Power Bank): усе, що вам потрібно знати

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT

Як користуватись повербанком (Power Bank): усе, що вам потрібно знатиЗнайоме відчуття тривоги, коли на екрані вашого гаджету з’являється сповіщення про низький заряд акумулятора? У цьому є щось таке, що може збити з пантелику. Ще гірше, коли поряд немає «зарядки» і розетки. Добре, що для таких випадків існує зручний інструмент – повербанк. Ніколи раніше таким не користувались? Всі нюанси використання Power Bank зібрано в наступній статті від AVIC, магазину електроніки та техніки з Харкова. 


Як зарядити Power Bank 

Перед початком використання новий зовнішній акумулятор потрібно зарядити. Ось, як це робиться. 

  1. Підключіть комплектний кабель до павербанку. Зазвичай, через порт micro USB.
  2. Підключіть пристрій до джерела живлення: інший бік кабелю (зазвичай стандартний USB) вставте у розетку або комп’ютер, для цього вам знадобиться адаптер. Зарядка почнеться.
  3. Слідкуйте за індикатором. У зарядженого пристрою він або змінить колір з червоного на зелений/синій, або усі індикатори засвітяться.
  4. Від'єднайте зарядний пристрій від розетки / USB. 

Power Bank готовий до використання. 

 

Як часто потрібно заряджати Power Bank? 

Чим частіше ви заряджаєте павербанк, тим коротший термін його служби. Відновлювати потенціал пристрою варто тільки тоді, коли це необхідно. Якщо акумулятор не використовується, його варто заряджати принаймні 1 раз на 3 місяці. 

 

Що означає мАг для зарядних пристроїв?

Міліампер-година (мАг) означає об’єм енергії, який може зберігати батарея, та скільки часу пропрацює пристрій до потреби заряджання. Чим більше мАг в павербанку, тим потужніший заряд.

Показник вказується в усіх популярних портативних пристроях.   

  • iPhone: від 3110 мАг до 4323 мАг.
  • Samsung Android: від 2000 мАг до 4000 мАг.
  • AirPods: 49,7 мАг.
  • Навушники Bluetooth: від 80 мАг до 150 мАг.
  • Колонки Bluetooth: від 300 мАг до 4000 мАг. 

 

Знайдіть павербанк, якого вистачить для зарядки вашого пристрою!

Хороший варіант – Powerbank IRONN Magnetic Wireless, універсальна мобільна батарея на 10000 мАг з можливістю заряджання одночасно 3-х пристроїв та захистом від перегріву. 

 

Чи можна використовувати смартфон, коли той заряджається від повербанку 

Так, можна. Ваш телефон буде трохи нагріватись, але так має бути. Водночас, користування телефоном під час заряджання не дозволяє зарядити акумулятор до 100%. Якщо ви хочете, щоб мобільний зарядився повністю, краще залишити його в спокої. 

 

Чому деякі Power Bank заряджаються довше? 

Більші батареї мають більшу місткість для зберігання енергії, отже, заряджаються більш тривало. Повна зарядка акумулятора на 20 000 мАг триває в два рази менше, ніж місткість 40000 мАг. Це, як наповнювати дві склянки водою – 100-грамова наповниться вже за мить, а літрова – десь за півхвилини. 

 

Скільки часу потрібно заряджати Power Bank? 

Рівно стільки, скільки потрібно для його повного заряду. Після повної зарядки пристрою від’єднайте його від джерела живлення.

Час, потрібний для досягнення 100% рівня, залежить від типу. Загалом, для повної зарядки павербанка потрібно від 1 до 2 годин! 

 

Чи можна залишати повербанк заряджатись на ніч? 

Краще від такої ідеї відмовитись. Навряд, чи це відразу завдасть шкоди вашому зовнішньому акумулятору. Але з часом скоротить термін служби батареї.

Для низькоякісних павербанків, якщо залишити їх підключеними до мережі після повної зарядки, це може спричинити перегрів. Завжди від’єднуйте павербанк від мережі, коли він досяг 100% місткості!

 

Як пришвидшити зарядку телефону

Якщо потрібно швидко зарядити акумулятор вашого гаджету, виконайте наступне. Попередньо перевірте, чи всі зарядні кабелі підключено до кінця, а зарядки повербанку достатньо для заряджання телефону.

Щоб зарядити смартфон швидше: 

  • увімкніть режим польоту;
  • не використовуйте телефон під час зарядки;
  • вимкніть телефон;
  • використовуйте павербанк великої місткості;
  • не використовуйте бездротову технологію. 

Якщо спостерігаєте, що процес заряджання йде надто повільно, переконайтеся, чи добре сумісні ваш смартфон та зарядний пристрій. 

 

Як довго живуть Power Bank? 

Тривалість роботи зарядного пристрою залежить від продукту, але в середньому він має витримати пару сотень циклів зарядки. Часте використання повербанком призведе до його більш швидкого виснаження. Є й такі моделі батарей, що витримують понад 1000 циклів зарядки, та основна маса має потенціал 200 або 300 циклів.

 

Наприклад, бездротовий зовнішній акумулятор IRONN Magnetic Wireless 10000mAh Black.

 

Вік павербанку також впливає на його термін служби, оскільки батарея всередині має властивість старіти. 


Як зберігати повербанк 

Завжди в прохолодному місці, подалі від прямих сонячних променів. За даними Battery University, батареї мають найбільший термін служби, якщо використовувати при температурі 20 градусів за Цельсієм чи трохи нижче.

Також найкраще зберігати павербанк у сумці або футлярі. Це допомагає захистити зарядні порти від накопичення пилу або сміття. 

 

Чи варто купувати Power Bank? 

Немає причин не інвестувати в повербанк. Вони як додатковий страховий поліс для акумулятора вашого телефону. Мати з собою про всяк випадок – це завжди гарна ідея. Пристрій знадобиться під час відпустки, у літаку, в офісі, всюди, де поряд немає розетки.

 

Купити павербанки за вигідною ціною можна на AVIC.UA. Магазин з Харкова пропонує хороші та недорогі моделі, що не підведуть.