Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Jerusalem Post: Єгипет відмовився відкрити кордон для біженців із сектору Газа

Jerusalem Post: Єгипет відмовився відкрити кордон для біженців із сектору Газа

Категорія: Політика, Суспільство
Jerusalem Post: Єгипет відмовився відкрити кордон для біженців із сектору ГазаВлада Єгипту заявила про відмову відкрити на своєму кордоні коридори для проходу біженців та переміщених осіб із сектору Газа. Про це повідомляє ізраїльська газета The Jerusalem Post із посиланням на джерела у службах безпеки арабської республіки.

Як пише видання, Каїр, який часто виступає посередником між Ізраїлем і Палестиною, як і раніше наполягає на тому, щоб вони «вирішували конфлікти в межах своїх кордонів», оскільки бачить у цьому єдиний спосіб «забезпечити право Палестини на державність».

Газета зазначає, що Єгипет обговорив зі США та іншими країнами плани надання гуманітарної допомоги через свої кордони з сектором Газа, проте відмовився від будь-яких кроків щодо створення безпечних коридорів для біженців, які залишають анклав.

Раніше президент Єгипту Абдель Фаттах ас Сісі заявив, що країна не допустить ліквідацію палестинської проблеми за рахунок інших сторін. Він наголосив, що Каїр не відмовляється від зобов'язань з арабських проблем, включаючи палестинську.

Вранці 7 жовтня ізраїльська армія повідомила, що палестинські радикали із сектора Газа обстріляли ракетами територію Ізраїлю. У відповідь Армія оборони Ізраїлю розпочала військову операцію у Газі.