Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » До програми Олімпійських ігор-2028 включили п'ять нових видів спорту

До програми Олімпійських ігор-2028 включили п'ять нових видів спорту

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Спорт
До програми Олімпійських ігор-2028 включили п'ять нових видів спортуДо програми літніх Олімпійських ігор 2028 року у Лос-Анджелесі включили п'ять нових видів спорту. 

Рішення ухвалили на 141-й сесії Міжнародного олімпійського комітету (МОК). З 2028 року на Олімпіаді будуть проводити змагання з бейсболу, сквошу, лакросу, крикету та прапор-футболу, який є різновидом американського футболу з обмеженими контактами.

12 жовтня МОК усунув Олімпійський комітет Росії (ОКР) до подальшого повідомлення через включення до складу організації представництв ДНР, ЛНР, Херсонської та Запорізької областей.
 
"ЗКР більше не може діяти як національний олімпійський комітет і отримувати кошти від МОК", - пояснив директор з комунікацій МОК Марк Адамс. При цьому остаточного рішення щодо участі росіян в Іграх-2024 не ухвалено.

28 березня МОК рекомендував допустити до змагань у нейтральному статусі білорусів та росіян, які не підтримують спецоперації в Україні.
 
При цьому атлетів, пов'язаних із збройними силами чи органами безпеки своїх країн, рекомендується не допускати до участі у турнірах.