Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Сухий або вологий корм для собак. Що вибрати?

Сухий або вологий корм для собак. Що вибрати?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Сухий або вологий корм для собак. Що вибрати?Асортимент кормів для собак сьогодні широкий, ніж будь-коли. У той час як різноманітність продуктів має задовольнити кожну собаку, покупець спантеличений кількістю варіантів: який корм правильний? Сухий корм для собак корм кращий за вологий чи все навпаки?


Сухий або вологий корм для собак: що краще для вашої собаки?

Перш за все: у випадку корму для собак головне не його форма, а його вміст. Тому переконайтеся, що ваш вибір – їжа з позначкою «повноцінна їжа». Тоді і сухий, і вологий корм забезпечить вашу собаку всіма необхідними поживними речовинами.


Однак обидві форми корму для собак мають свої індивідуальні переваги та недоліки. Отже, зрештою, це не питання правильного чи неправильного. Вибір скоріше залежить від особистих можливостей і вимог. Це визначає, який корм для собак ви виберете.

 

Щоб допомогти вам прийняти рішення, ми хочемо пролити світло на широкий вибір кормів для собак і показати вам переваги та недоліки різних типів кормів нижче. В Україні найрізноманітніший корм для собак можна придбати на маркетплейсі kosh.

 

Які відмінності між сухим і вологим кормом для собак?

Основна відмінність між сухим і вологим кормом для собак полягає в основному в різному вмісті води.

 

Вміст води

У той час як вміст вологи в сухому кормі може становити максимум 14 відсотків, вміст води у вологому кормі становить від 70 до 85 відсотків. Ця величезна різниця також впливає на довговічність їжі. Тому сухий корм зберігається набагато довше вологого.


Енергетична цінність

Крім того, можна спостерігати значні відмінності в енергетичній цінності між сухим і вологим варіантами корму. У випадку з сухим кормом собака споживає багато енергії навіть у невеликих кількостях. Щоб досягти такої ж енергетичної цінності, використовуючи вологий корм, вашій собаці потрібно з’їсти в два-три рази більше вологого корму.


Здоров'я зубів

Ще одне спірне питання - який корм краще для зубів вашого вихованця. Одна сторона стверджує, що тверда текстура сухого корму очищає зуби. Інша сторона стверджує, що суха їжа занадто сильно прилипає до зубів і тому викликає проблеми з зубами.


Чим корисний сухий корм для собак?

Через високу енергетичну цінність власникам собак потрібні менші обсяги сухого корму, щоб забезпечити своїх чотирилапих вихованців необхідною кількістю їжі та насичення. Тому, як правило, це вважається більш економічно ефективним вибором.


 

Прихильники також наголошують, що це більш екологічний варіант. Це тому, що виробляється менше пакувального матеріалу.

 

Ще один аргумент на користь сухого, а не вологого корму для собак полягає в тому, що його легше використовувати. З сухим кормом плям навколо миски немає. Навіть якщо кілька крупинок опиниться біля вашої миски з їжею, ви можете легко змести чи прибрати залишки. Крім того, сухий корм із меншим запахом легше використовувати під час подорожі.

 

Які переваги вологого корму?

Таким чином, сухий корм приносить користь власнику собаки, особливо з точки зору ціни, чистоти та поводження. З іншого боку, переваги вологого корму в основному стосуються собаки. Більшість домашніх тварин, мабуть, віддадуть перевагу вологому корму сухому, якби вони могли вирішити самі. Тому що вологий корм із більш інтенсивним запахом і смаком просто кращий для більшості собак.


Особливо високий вміст води має позитивний ефект: потреби собаки в рідині легше задовольнити завдяки високому вмісту води у вологому кормі. Тому рекомендується вологий корм, особливо для собак, які мало п’ють протягом дня. У випадку з сухим кормом порції собаки менші.

 

Чи можна поєднувати вологий і сухий корм для собак?

Як сухий, так і вологий корм для собак мають різні переваги. Висновок полягає в тому, що поєднання обох було б найкращим вибором. В принципі, нічого проти цього немає. Однак ви повинні бути особливо обережними, щоб не перевищувати рекомендовану добову норму корму для собак.


Якщо у вашої собаки проблеми з травленням, вам потрібно вибрати один тип корму. Тому що такі різні форми їжі можуть призвести до діареї або запору у випадку чутливого шлунка.

 

Взагалі кажучи, поєднання двох типів їжі не принесе жодних переваг для здоров’я вашої собаки. Всі необхідні для життя речовини собака може засвоювати як з сухим, так і з вологим кормом. Тому як тільки ви дізнаєтеся, яка їжа смакує вашому улюбленцю і корисна для ньогоо, тримайся!

 

Перш за все: у випадку корму для собак головне не його форма, а його вміст. Тому переконайтеся, що ваш вибір – їжа з позначкою «повноцінна їжа». Тоді і сухий, і вологий корм забезпечить вашу собаку всіма необхідними поживними речовинами.

 

Однак обидві форми корму для собак мають свої індивідуальні переваги та недоліки. Отже, зрештою, це не питання правильного чи неправильного. Вибір скоріше залежить від особистих можливостей і вимог. Це визначає, який корм для собак ви виберете.

 

Щоб допомогти вам прийняти рішення, ми хочемо пролити світло на широкий вибір кормів для собак і показати вам переваги та недоліки різних типів кормів нижче.