Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Росія поставила до Китаю понад 75 млн тонн нафти у 2023 році

Росія поставила до Китаю понад 75 млн тонн нафти у 2023 році

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Росія поставила до Китаю понад 75 млн тонн нафти у 2023 році Глава «Роснафти» Ігор Сєчін заявив, що Росія поставила цього року вже понад 75 млн т нафти до Китаю. За його даними, це на 25% більше, ніж торік.

"За підсумками восьми місяців 2023 року стала головним постачальником нафти в Китай, випередивши Саудівську Аравію", - заявив Сечин, виступаючи на російсько-китайському енергетичному бізнес-форумі.

Також глава "Роснефти" звернув увагу на те, що в поточному році поставить Китаю понад 30 млрд куб. м газу, що є новим історичним рекордом.

У привітанні до участі форуму голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що нинішня тісна співпраця Китаю та Росії в енергетиці допомагає забезпечити енергетичну безпеку та сталий розвиток не лише обох країн, а й усього світу. Він також додав, що "Пекін готовий працювати з Москвою над побудовою енергетичного партнерства високого рівня".

Раніше митне управління КНР повідомило, що загальний товарообіг між Росією та Китаєм за підсумками трьох кварталів цього року збільшився на 29,5% до $176,4 млрд.