Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Китай оголосив про запровадження обмеження на експорт графіту з 1 грудня

Китай оголосив про запровадження обмеження на експорт графіту з 1 грудня

Категорія: Авто, Світ
Китай оголосив про запровадження обмеження на експорт графіту з 1 грудня Міністерство торгівлі Китаю оголосило про введення з 1 грудня обмежень на експорт графіту, який необхідний, зокрема, для виробництва акумуляторів для електромобілів. Про це йдеться на веб-сайті відомства, - пишуть Запорізькі Вісті

Як причина такого рішення називається необхідність забезпечення безпеки та стабільності глобального ланцюжка поставок, а також кращого захисту національної безпеки та інтересів.

До цього Пекін вже запроваджував окремі обмеження на експорт графіту, але не надто серйозні. Також у липні він обмежив експорт галію та германію, які використовують у виробництві напівпровідників та інших високотехнологічних виробів.

За оцінками експертів, за допомогою таких дій Китай відповідає на прагнення США запровадити обмеження на експорт високотехнологічних продуктів. Зокрема, Вашингтон готовий посилити доступ китайських компаній до чіпів та технологій.

Місяць тому Мінторг США заборонив Китаю використати американські субсидії для фінансування виробництва напівпровідників. Окремо під заборону потрапило проведення спільних досліджень та ліцензування технологій, створених за сприяння організацій, що викликають стурбованість США.

Виробництво графіту у Китаї має ключовий для світової промисловості характер, тому що воно відповідає за 90 відсотків ринку. Найбільшими імпортерами мінералу є Японія, США, Індія та Південна Корея. До початку війни в Україні та запровадження санкцій великим постачальником графіту також була Росія.