Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як швидко позбутися прищів?

Як швидко позбутися прищів?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я

Як швидко позбутися прищів? Прищі з’являються в самий невідповідний момент. Весілля, співбесіда чи поїздка на відпочинок не можуть відбутися з непривабливим червоним прищиком на обличчі. Тому багато хто з нас, швидко виявивши проблему, відразу ж переходять до її усунення, тобто видавлювання. Але стережіться! Такий спосіб боротьби з прищами не найкращий. Дізнайтеся чому, і перевірте, як швидко позбутися прища, не пошкодивши шкіру!


 

Звідкіля берутьсяприщи?

Прищі (розмовний термін для запальних уражень шкіри та висипань) є симптомом вульгарних вугрів, але іноді вони з’являються навіть на шкірі, яка не викликає щоденних проблем, найчастіше на комбінованій. Зазвичай вони з’являються на обличчі в Т-зоні, тобто навколо підборіддя, щік і чола, тобто там, де найбільша кількість сальних залоз. Сальні залози відповідають за вироблення шкірного сала, яке є важливим компонентом гідроліпідного шару шкіри. За нормальних умов саме завдяки збалансованому виробленню шкірного сала шкіра виглядає гладкою та сяючою.Так само правда, що жирна шкіра старіє пізніше. Acnemy крем Zitcontrol для проблемної шкіри є одним з найкращих засобів по догляду за шкірою.

 

Однак бувають ситуації, коли спостерігається посилена себорея, яка в поєднанні з аномальним зроговінням вивідних проток сальних залоз і отворів волосяних фолікулів викликає не тільки непривабливий блиск обличчя, але і появу прищів і прищів. Прищі виникають через те, що пори блокуються шкірним салом і кератином, стаючи ідеальним середовищем для розмноження бактерій, які починають патологічно розмножуватися. В результаті утворюється вугр, запалення, а потім прищ, наповнений гноєм і плазмою.

 

Zitcontrol крем для шкіри із акне допоможе швидко відновити шкіру обличчя та позбавитись проблеми.

 

Порушення в роботі сальних залоз можуть мати різні причини. Дерматологи вважають найважливішими факторами генетичні та гормональні (вони спричиняють, серед іншого, появу прищів перед менструацією - приблизно 60-70% жінок відчувають це), а також фактори, пов'язані і способом життя, наприклад дієта або вплив стресу. У 2018 році вчені провели глобальне дослідження впливу експозиційних факторів на розвиток акне та утворення прищів. Участь взяли шість країн (Франція, Німеччина, Італія, Бразилія, Канада та Росія), загалом було обстежено 6700 осіб (2800 пацієнтів з акне та 3900 без акне). Було оцінено 6 основних факторів експозиції та підтверджено їх вплив на тяжкість акне. Це:


  • споживання цукру,
  • вживання молочних продуктів,
  • застосування анаболічних гормонів,
  • хронічний або важкий травматичний стрес,
  • вживання алкоголю,
  • часте використання пілінгових засобів, які порушують гідроліпідний бар'єр шкіри.

 

Можливо, саме ці чинники спричинили несподівану появу прищів – схоже, домінуючу роль тут відіграє стрес, який вважається основною причиною появи прищів у дорослих (прищів у них менше, ніж у підліткових, але вони глибше розташовані, і їх важче зняти). лікувати - вони виникають переважно на лінії щелепи, підборідді та шиї, тоді як у підліткових прищів їх більше і вони покривають не лише все обличчя, але також часто спину та верхню частину грудей).

 

Як швидко позбутися прища, не пошкодивши шкіру?

Багато людей помилково вважають, що найкращий спосіб швидко видалити прищ - це просто видавити його. На жаль, як підкреслюють дерматологи, це один із найгірших, хоча й досі широко використовуваних методів. Видавлювання не тільки неефективне, але лише сприяє поширенню бактерій по всьому обличчю та наражає вас на глибокі шрами (через пошкодження шкіри) і зміну кольору. Крім того, сальні залози, раптово позбавлені свого вмісту, отримують сигнал про те, що їм потрібно «надолужити» втрати, що призводить до збільшення вироблення шкірного сала. Тому ефект протилежний очікуваному, і ручне видалення прищів приносить більше шкоди, ніж користі. На жаль, багато людей, які борються з акне, досі не можуть позбутися цієї шкідливої ​​звички - можливо, одна з причин полягає в тому, що зціджування викликає в організмі викид дофаміну, гормонувін відповідає за відчуття спокою та розслаблення. Ось чому так складно позбутися звички щодня чесати прищі на тілі. Однак є й інші методи, які дозволяють швидко, ефективно і без шкоди для шкіри позбутися від прища.


Одним із них є використання точкових препаратів від прищів, проти недосконалостей для жирної та схильної до вугрів шкіри з лінійки. Формула таких засобів заснована на 10% вмісті сірки, гліколевої кислоти та ніацинаміду, завдяки чому зменшує почервоніння в місцях недосконалостей, ніжно підсушує їх, зменшує розміри та заспокоює шкіру. Ефекти помітні швидко!


Зупинити розвиток запалення допоможе компрес з льодом. Крім того, такий холодний компрес допомагає зменшити почервоніння і набряк.

 

Маска з куркуми надасть антибактеріальну дію на прищі, а також заспокоїть запалення.

 

Масло чайного дерева також є хорошим засобом для позбавлення від прищів без видавлювання. При безпосередньому нанесенні на шкіру має антисептичні, антибактеріальні, протизапальні та дезінфікуючі властивості.

 

Ще одним перевіреним домашнім засобом є нанесення зубної пасти або харчової соди, змішаної з невеликою кількістю води. Однак цей метод значно сушить шкіру і може застосовуватися лише в екстрених випадках.

 

Також можна прикласти до прища зволожену таблетку аспірину або розчинену в невеликій кількості води - до його складу входить саліцилова кислота, яка запобіжить запалення і зменшить почервоніння.

 

Як правильно позбутися від прищів за допомогою видавлювання?

Іноді, коли прищ сильно «дозрів», немає виходу - його потрібно видавлювати. Найкраще, щоб це робив професіонал, наприклад, косметолог. Якщо такої можливості немає, то варто знати, як це правильно зробити. Перш за все, пам'ятайте, що для видалення вручну підходить лише той наліт, світло-жовтий кінчик якого видно на поверхні (майже пронизаний шкірою). Такий гнійний прищ можна акуратно видавити чистими і продезінфікованими руками, краще серветкою (щоб не пошкодити нігтями епідерміс і тим самим не залишити рубців). Після процедури слід негайно продезінфікувати роздратовану шкіру і на завершення вимити обличчя антибактеріальним гелем для глибокого очищення.