Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » «Арсенал» переміг «Севілью» у Лізі чемпіонів

«Арсенал» переміг «Севілью» у Лізі чемпіонів

Категорія: Головне, Спорт
«Арсенал» переміг «Севілью» у Лізі чемпіонів У центральному матчі першого дня третього туру групового етапу Ліги чемпіонів лондонський "Арсенал" у гостях переграв "Севілью" - 2:1. Ця перемога дозволила англійському клубу вийти на перше місце в групі В, де йому зовсім поступається французький «Ланс».

Заплутана ситуація, що склалася у групі В, не мала на увазі компромісів у протиборстві «Севільї» та «Арсеналу». Трохи поступаючись французькому «Лансу», що йшов попереду після двох турів, вони були зобов'язані налаштовуватися на максимальний результат у двох поспіль очних зустрічах, які здатні багато в чому визначити долю принаймні однієї путівки в play-off.

«Арсенал», який займає місце в лідируючій групі чемпіонату Англії, в цьому сезоні виглядає краще «Севільї», яка через провальний старт у чемпіонаті Іспанії змінила колишнього головного тренера Хосе Луїса Менділілібара, тріумфатора Ліги Європи минулого сезону, який не мав досвіду роботи в європейських командах уругвайця Дієго Алонсо. Але це був не той випадок, коли переможець легко передбачався заздалегідь. І загалом матч очікування виправдав.
 
Перший тайм за великим рахунком вийшов рівним, а його кульмінація настала на останній хвилині, коли гості провели ефектну контратаку за участю трьох бразильських тезок Габріелів — Магальяйнса, Жезуса і Мартінеллі, який втік від захисників «Севільї» і норвезького воротаря, який легко переграв. Друга половина почалася атаками «Арсеналу», і менш ніж через десять хвилин після перерви Жезус, прорвавшись у чужий штрафний з лівого флангу, чудовим ударом з правої ноги в дальній кут подвоїв перевагу лондонців.
 
Однак їхні суперники не занепали духом і незабаром відіграли один гол. Забив його після навісу з кутового хорвата Івана Ракитича один із стовпів захисту Севільї серб Неманія Гудель. У підсумку – 2:1, і ця перемога дозволила «Арсеналу» з 6 очками вийти у лідери групи. Другим із 5 очками йде французький «Ланс», який здобув у гостях нічию – 1:1 – з голландським ПСВ, який тепер, як і «Севілья», має 2 очки.

Тим часом у групі А трохи поправив свої справи "Манчестер Юнайтед", який зазнав на старті дві поразки. Завдяки голу захисника Гаррі Магуайра він удома з мінімальним рахунком здолав «Копенгаген», який на останній хвилині мав нагоду врятуватися за допомогою пенальті, не реалізованого відомим своїми виступами за московський «Спартак» шведом Джорданом Ларссоном. Оскільки перед цим «Баварія» у Стамбулі переграла «Галатасарай» — 3:1, мюнхенці, беззаперечні фаворити групи мають 9 очок, чемпіон Туреччини — 4, «Манчестер Юнайтед» — 3, а «Копенгаген» — 1. Втім, англійська команда , Яка тепер чекає зустріч у Данії, як і раніше перебуває у важкому становищі.

У групі С обидва матчі виграли гості. Мадридський "Реал" переміг португальську "Брагу" - 2:1, а італійський "Наполі" здолав берлінський "Уніон" - 1:0. Тут у "Реала" 9 очок, у "Наполі" - 6, у "Браги" - 3, у "Уніона" - 0.

У групі D міланський «Інтер» після домашньої перемоги над «Зальцбургом» — 2:1, має 7 очок. Стільки ж і в іспанського клубу «Реал Сосьєдад», який не без участі російського півзахисника Арсена Захаряна, який вийшов на заміну, переграв на виїзді лісабонську «Бенфіку» — 1:0. При цьому чемпіон Австрії має 3 очки, а чемпіон Португалії — 0.