Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Світовій економіці пророкували нові потрясіння через війну в Ізраїлі

Світовій економіці пророкували нові потрясіння через війну в Ізраїлі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Світовій економіці пророкували нові потрясіння через війну в Ізраїлі Початок війни між Ізраїлем та радикальним угрупованням ХАМАС припав на період «величезної» економічної невизначеності у світі. Затягування бойових дій на Близькому Сході ризикує підштовхнути економіки ряду країн до прірви, заявила директор Близького Сходу та Африки британського дослідницького центру Economist Intelligence Unit (EIU) Пет Такер. Її слова наводить CNBC.

У разі розростання близькосхідного конфлікту в особливо вразливому становищі виявляться держави, економіки яких наразі «вже перебувають у рецесії чи наближаються до неї», уточнила експерт. Посилення кризи буде зумовлено негативним ефектом від посилення грошово-кредитної політики (ДКП) та підвищення ключових ставок з боку провідних регуляторів, включаючи Федеральну резервну систему (ФРС) США та Європейський центробанк (ЄЦБ).

Такер також спрогнозувала «подвійний удар» для проблемних економік через зростання цін на енергоносії і відсутність радикального зниження інфляції на світовому рівні. Згідно з найгіршим сценарієм, у середньостроковій перспективі ринкам доведеться боротися з ціною північноморської марки Brent понад 100 доларів за барель. Тривале збереження котирувань на цьому рівні, у свою чергу, призведе до «вищої глобальної інфляції, зниження економічного зростання та рецесії», зазначила аналітик.