Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ліга Чемпіонів: «Барселона» мінімально перемогла «Шахтар»

Ліга Чемпіонів: «Барселона» мінімально перемогла «Шахтар»

Категорія: Головне, Спорт
Ліга Чемпіонів:  «Барселона» мінімально перемогла «Шахтар» Матч проти «Шахтаря» складався для «Барселони» легко – у першому таймі Ферран Торрес та Фермін Лопес забили по голу. Однак після перерви "Шахтар" відіграв один м'яч і мав шанси вирвати навіть нічию.

У середу продовжились матчі Ліги чемпіонів. У групі H «Барселона» приймала донецький «Шахтар» та розраховувала здобути третю поспіль перемогу. У матчах з «Антверпеном» та «Порту» каталонці не лише перемогли, а й не пропустили жодного м'яча. У свою чергу «гірники» встигли програти португальцям та обіграти бельгійців, тож ділили з «драконами» друге місце у квартеті. "Шахтар" взагалі не дуже здорово розпочав сезон і днями звільнив головного тренера, і цей поєдинок став дебютним для нового наставника Маріно Пушича.

"Барселона", як і очікувалося, з перших хвилин взяла м'яч під свій контроль і включила пресинг. "Шахтар" намагався якось заспокоїти гру, але спроба покатати м'яч біля своїх воріт закінчилася обрізом. Фермін Лопес прибрав на замаху захисника і бив зблизька, але Різник парирував цю спробу, а добивання Ямаля було заблоковано. Щоправда, після цього епізоду «гірники» стали краще тримати футбольний снаряд і не дозволяли супернику щось створювати.

Коли перший тайм перевалив за свою половину каталонці додали. Спочатку Канселу у правій зоні на замаху прибрав захисника і бив метрів із семи, але Різник зумів виручити команду. Однак через пару миттєвостей «блауграна» свого досягла. Гюндоган у чужому штрафному майданчику знайшов Лопеса, який пробив у штангу, але першим на добиванні був Торрес, який не схибив. Судді спочатку скасували цей гол через офсайд, але ВАР помилку виправив.

Трохи менше, ніж за десять хвилин господарі подвоїли свою перевагу. Лопес отримав м'яч біля штрафного майданчика, рушив праворуч і потужно пробив. Футбольний снаряд зачепив штангу, але цього разу після зіткнення з каркасом опинився у сітці. Тут же Торрес міг оформити дубль. Після грубої помилки захисників «гірників» іспанець бив із центру штрафного майданчика, але його спробу заблокували. У результаті на перерву підопічні Хаві і так пішли із солідним запасом у рахунку.

На початку другого тайму каталонці прогаяли ще одну можливість збільшити рахунок до розгромного. Алонсо з правого напівфланга пробив, Різник парирував м'яч недалеко, але нікого на добиванні не було. Потім Торрес забив, але з офсайду. Здавалося, що все йшло під контролем «Барселони», але «Шахтар» через годину гри перервав суху серію каталонців у Лізі чемпіонів. Азаров із лівого флангу вивів Судакова на рандеву з тер Штегеном, і півзахисник українського клубу не схибив.

«Барселона» відразу постаралася додати, щоб не доводити матч до нервової кінцівки. Незабаром після передачі Ямаля з правого флангу Лопес пробив з лінії штрафного майданчика, але влучив у штангу. Однак після цього влучення в каркас воріт гола так і не сталося. Через кілька хвилин Фермін все ж відправив м'яч у сітку, але зробив це з офсайду.

Наприкінці «Шахтар» пішов уперед, а «Барселона» оборонялася. Рахунок міг зрівняти Степаненко, але після навісу Азарова ліворуч ветеран «гірників» метрів з одинадцяти пробив трохи повз створу воріт. Щоправда, у відповідь м'яч замітався штрафним «гірником», і по воротах намагалися пальнути Ямаль і Гіу, але спробам юних футболістів завадили. Потім Конопля покотив м'яч на того самого Степаненка, який з лінії штрафного майданчика зарядив у суперника.

У результаті каталонці втримали переможний рахунок. Матч-відповідь пройде через два тижні, але поки «Барселона» точно про це не думає. Вже на вихідних підопічні Хаві зіграють із мадридським «Реалом».