Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ПСЖ розгромив «Мілан», а «Фейєнорд» здолав «Лаціо». Огляд матчів третього туру групового етапу Ліги чемпіонів

ПСЖ розгромив «Мілан», а «Фейєнорд» здолав «Лаціо». Огляд матчів третього туру групового етапу Ліги чемпіонів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Спорт
ПСЖ розгромив «Мілан», а «Фейєнорд» здолав «Лаціо». Огляд матчів третього туру групового етапу Ліги чемпіонів У футбольній Лізі чемпіонів завершився третій тур групового етапу. ПСЖ знову зайняв перше місце в квартеті F після того, як сам впевнено переміг "Мілан" - 3:0, а "Ньюкасл" поступився "Боруссії" - 0:1. Зміна лідера відбулася і в групі Е, де "Фейєнорд", здолавши "Лаціо" - 3:1, обійшов "Атлетіко", який зіграв внічию з "Селтіком" - 2:2.

Центральною подією середи у Лізі чемпіонів було протистояння двох грандів європейського футболу – ПСЖ та «Мілана». Та й взагалі найпотужніша за складом учасників група F за традицією перебувала у центрі уваги. Адже навіть один із найкращих німецьких клубів — дортмундська «Борусія» — опинився тут після двох турів в аутсайдерах, і лідерство захопив аж ніяк не ПСЖ, а «Ньюкасл», який розгромив зіркових парижан на чолі з Кіліаном Мбаппе з рахунком 4:1.

Команді Луїса Енріке після такого конфузу потрібно було реабілітуватися в домашньому матчі з «Міланом», але й підопічні Стефано Піолі стартували не найкраще, завершивши дві зустрічі внічию 0:0. Господарі почали дуже активно і вже на сьому хвилині посадили суперника на дві жовті картки. Проте гості не здригнулися і швидко звели цей наступальний порив нанівець. Їхні атаки теж не завдавали особливого клопоту ПСЖ, і на полі встановилася абсолютна рівність, при якій не те що голами — навіть моментами для взяття воріт практично не пахло.

Однак на 32-й хвилині рівновагу порушив Мбаппе. Тільки міланці трохи послабили опіку зіркового француза і пустили його до штрафного майданчика з м'ячем, як той одразу ж скористався свободою маневру та забив з-під Фікайо Томорі. Хоча не можна не відзначити внесок у успіх Мбаппе та 17-річного Варрена Заїра-Емрі, який підготував цю гольову ситуацію.

У другому таймі, нарешті, і гості створили реальну загрозу, коли Крістіан Пулішич втік віч-на-віч із воротарем, але замість удару віддав пас Олів'є Жиру, а тому вже було дуже важко потрапити з гострого кута. Натомість ПСЖ не прогав свій шанс, коли міланці чомусь розгубилися при розіграші звичайного кутового. Усман Дембеле спокійно отримав зручну передачу у штрафному майданчику та пробив, а головне — ніхто не заважав Рандалю Коло Муані підібрати відскок від голкіпера Майка Меньяна та відправити м'яч у сітку.

Цей гол фактично визначив результат матчу. Тим більше, що «Мілан» знову не зумів роздрукувати чужі ворота. А от у парижан відзначився ще Лі Кан Ін. ПСЖ із шістьма очками став лідером групи, оскільки «Ньюкасл» удома програв «Боруссії», яка, на відміну від «Мілана», забила свій перший м'яч у нинішній Лізі чемпіонів. На "Сент-Джеймс Парк" все вирішив один-єдиний гол у виконанні Фелікса Нмечі. Із чотирма балами дортмундці піднялися на друге місце, випередивши "Ньюкасл" за додатковими показниками. Міланці тут поки що останні з двома очками.

Важливий матч відбувся у групі Е, де боротьбу за путівки у play-off ведуть три клуби. «Фейєнорд» приймав «Лаціо» і повів завдяки голу свого найкращого бомбардира Сантьяго Хіменеса, який легко розібрався із центральним захисником гостей усередині штрафного майданчика і з розвороту вдарив у нижній кут. Причому трохи раніше м'яч, забитий мексиканцем, був скасований через образливого мізерного офсайду, проте ця неприємність лише розчарувала його. У компенсований час першого тайму римляни не стежили за опорником Рамізом Зеррукі, дозволивши йому безперешкодно прикластися із середньої дистанції. А у другій половині Хіменес ще раз засмутив «Лаціо», добивши м'яч у порожній стулок після того, як голкіпер Іван Проведель відбив удар Квінтена Тімбера. Італійська команда спромоглася відповісти лише голом престижу з пенальті, який реалізував Педро Родрігес.

Перемігши 3:1, «Фейєнорд» набрав шість очок і вийшов на перше місце. «Атлетико», який лідирував, досяг лише нічиєї в Глазго — 2:2, причому по ходу матчу мадридці двічі поступалися місцевому «Селтику». А ще у них наприкінці був вилучений Родріго Де Пауль. Іспанський клуб опустився на другий рядок із п'ятьма очками. У "Лаціо" - чотири бали, у "Селтіка" - один.

У інших групах безумовні лідери зустрічалися з явними аутсайдерами. Так, у квартеті Н «Барселона» на класі, навіть за відсутності семи футболістів основної обойми, включаючи травмованого Роберта Левандовського та дискваліфікованого Гаві, обіграла «Шахтар». До перерви ворота українського клубу, яку буквально напередодні очолив новий тренер Маріно Пушич, який змінив на цій посаді Патріка ван Леувена, вразили Ферран Торрес та Фермін Лопес. І хоча Георгій Судаков у другому таймі скоротив різницю до мінімуму, каталонці без якихось надусиль утримали переможний результат – 2:1.

Із дев'ятьма очками «Барса», як і раніше, посідає перше місце, а другим тут іде «Порту», у якого тепер шість балів. Португальський клуб розкотив на виїзді «Антверпен» — 4:1, незважаючи на те, що програвав до перерви 0:1. У цьому матчі хет-трик оформив бразилець Еванілсон. У бельгійської команди залишилось нуль очок. «Шахтар» із трьома перебуває на третій позиції.

У групі G третю перемогу поспіль здобув "Манчестер Сіті". Тріумфатору минулої Ліги чемпіонів довелося трохи повозитись у Берні з «Янг Бойз», і до 67-ї хвилини рахунок там був 1:1. Але потім Ерлінг Холан зробив дубль, і на цьому все закінчилося. "РБ Лейпциг" вдома переграв "Црвену Зірку" - і теж 3:1. У німецького клубу шість очок, а швейцарський та сербський клуби ділять третє-четверте місця з одним балом.