Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У США та КНР висловили готовність опрацювати зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна

У США та КНР висловили готовність опрацювати зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
У США та КНР висловили готовність опрацювати зустріч Байдена та Сі ЦзіньпінаПід час контактів адміністрації США з главою МЗС КНР Ван І у Вашингтоні було висловлено взаємну готовність опрацювати зустріч лідерів країн Джо Байдена та Сі Цзіньпіна на саміті АТЕС у листопаді в Сан-Франциско. 

"Ведеться спільна підготовка... З нашого боку ми працюємо для досягнення цієї мети [проведення зустрічі]", - зазначив американський чиновник.

Джерело уточнило, що зустріч президента Байдена з Ван І тривала близько години, ще три години міністр спілкувався з радником президента США Джейком Салліваном, ще шість годин з держсекретарем Ентоні Блінкеном. Під час переговорів сторони обговорили регіональні та міжнародні питання, включаючи конфлікт в Україні та «провокаційні дії КНДР».
 
Блінкен також висловлював занепокоєння на тлі дій Пекіна у регіоні.

Візит глави МЗС Китаю Ван І до Вашингтона відбувається 26-28 жовтня.

15 жовтня мВан І в телефонній розмові з Ентоні Блінкеном оцінив відносини між Пекіном і Вашингтоном. На його думку, відносини двох країн припинили погіршуватися та стабілізувалися. Глава міністерства підкреслив, що останнім часом сторони «послідовно провели цілу низку контактів на високому рівні».