Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ватикан дозволив транссексуалам приймати хрещення

Ватикан дозволив транссексуалам приймати хрещення

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Ватикан дозволив транссексуалам приймати хрещенняВатикан дозволив транссексуалам приймати хрещення в Римо-католицькій церкві і ставати хрещеними батьками та свідками на весіллі. Про це йдеться у документі Дикастерії доктрини віри (колишньої Святої інквізиції), яку опублікував портал Vatican News.

У документі містяться відповіді на низку питань, які направив бразильський єпископ Жозе Негрі. У жовтні вони були схвалені Папою Римським Франциском.

Таким чином, Ватикан ствердно відповідає на запитання про те, чи транссексуали можуть приймати хрещення. Це можливо і у випадку, якщо вони пройшли курс гормонального лікування або зробили операцію щодо зміни статі.

При цьому наголошується, що хрещення можливе за відсутності ризиків виникнення публічного скандалу чи дезорієнтації віруючих. Аналогічно і з дозволом ставати хресними. У цьому випадку церква закликає виявляти «пастирську обережність».

Дітей гомосексуальних пар, у тому числі народжених із використанням сурогатного материнства, також дозволяється хрестити у католицькій вірі.

У січні Папа Римський Франциск заявив, що гомосексуалізм є гріхом, але не злочином. Понтифік закликав усіх католицьких єпископів «виявляти милосердя» до представників ЛГБТК-спільноти. За його словами, відсутність милосердя до ближнього не менш гріховна, ніж сам гомосексуалізм.