Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Reuters: заборона на експорт російського палива буде знята до 19 листопада

Reuters: заборона на експорт російського палива буде знята до 19 листопада

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Reuters: заборона на експорт російського палива буде знята до 19 листопада Агентство Reuters з посиланням на три джерела з нафтової галузі повідомило, що уряд РФ повідомив виробників палива про зняття ембарго на експорт палива наступного тижня. Один співрозмовник агентства сказав, що заборона буде знята з 13 листопада, друга — що рішення про зняття обмежень буде ухвалено до 19 листопада.

«Вони обіцяли зняти заборону експорту наступного тижня. У зв'язку з цією обіцянкою ми сформували графік експорту і план переробки»,— повідомило джерело з російської нафтової компанії, яке також побажало залишитися анонімним.
 
Агентство зазначає, що через введені обмеження в країні виник надлишок бензину.

Заборона на експорт дизельного палива та бензину була запроваджена з 21 вересня. Заборона на експорт була запроваджена з метою зупинити паливну кризу. 6 жовтня уряд зняв частину обмежень, дозволивши експортувати дизельне паливо.

8 листопада міністра енергетики Микола Шульгінова повідомив, що в уряді обговорюють зняття обмежень на експорт усіх бензинових марок до Аі-95. Завод «Киришинефтеоргсинтез», який належить «Сургутнафтогазу», вже опублікував заявки на експорт цих марок бензину з відвантаженням у середині листопада, але, як зазначив Шульгінов, заявка поки не схвалена.