Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » TBS: рейтинг уряду Японії впав до рекордно низького рівня

TBS: рейтинг уряду Японії впав до рекордно низького рівня

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
TBS: рейтинг уряду Японії впав до рекордно низького рівня Рейтинг уряду Японії впав до рекордно низького рівня 29,1 відсотка, впавши порівняно з попереднім опитуванням одразу на 10,5 відсотка. Такі дані наводить служба новин японської телекомпанії TBS, посилаючись на опитування.

Не довіряють уряду 68,4% опитаних японців, що також є рекордним показником. Дослідження проводилося 4 та 5 листопада методом випадкової комп'ютерної вибірки по телефону серед 1213 осіб віком від 18 років.

Як зазначається, це не лише найнижчий рівень за два роки перебування Фуміо Кісіди на посаді прем'єр-міністра, а й за всі 11 років з того моменту, як Ліберально-Демократичній партії, яку очолює Сіндзо Абе, вдалося повернути собі владу після чотирирічного правління Демократичної партії .

До цього моменту низьким показником за вісім років прем'єрства Абе став рейтинг 35,4 відсотка у серпні 2020 року на тлі слабких заходів уряду під час пандемії. Нижче за нинішній рівень підтримка була тільки у екс-прем'єр-міністра Таро Асо — 23,9 відсотка у грудні 2008 року.

Раніше повідомлялося, що голова об'єднаного комітету начальників штабів Сил самооборони Японії Есіхіде Есіда припустив, що в найближчому майбутньому поруч із країною може статися конфлікт, масштаби якого схожі на те, що нині відбувається в Україні. За його словами, Токіо розпочало підготовку до такого розвитку подій.

Єсіда уточнив, що у зв'язку з цим країні необхідно значно зміцнити свій оборонний потенціал, не покладаючись лише на співпрацю зі Штатами.